NRK Meny
Normal

Stiller valglister i 17 nye kommuner

Miljøpartiet De Grønne (MDG) har vokst fra å stille lister i fem kommuner i 2011 til hele 22 i år. – Det foregår en grønn oppvåkning blant folk, sier fylkesleder Tom Sverre Tomren.

Tom Sverre Tomren

FOSSER FREM: Fylkesleder Tom Sverre Tomren er svært fornøyd med at partiet hans nå kan stille lister i en tredel av fylkets kommuner.

Foto: Ingrid Hognaland / NRK

Vallogo

Kommende tirsdag går fristen ut for innlevering av valglister til årets kommune- og fylkestingsvalg. Partiet har allerede levert inn sine, og Tomren jubler over å kunne stille liste i to tredeler av fylkets kommuner.

– Dette blir en helt annen valgkamp enn sist. Nå har folk fått smakt litt på oss og vet hva vi driver med. Fra å være et promilleparti, stiller vi nå som likeverdige utfordrere i de aller fleste kommunene, sier Tomren til NRK.

Vil kapre miljøvelgerne

Partiet har et mål om å stille lister i 300 av landets 428 kommuner ved årets valg. Ifølge Tomren er de nå oppe i ca. 200.

Ved valget i 2011 fikk MDG inn representanter i Bergen, Meland, Samnanger og Sveio, samt to representanter på fylkestinget, deriblant Tomren selv.

– I år tror jeg at vi kommer til å ta en rekke miljøvelgere. Velgerne responderer og sier de andre partiene ikke er gode nok i miljøspørsmål. De ønsker seg et alternativ, sier Tomren.

Et av partiene som risikerer å miste velgere til MDG, er Venstre, som håper å stille lister i 29 kommuner ved årets valg. Fylkesleder Geir Kjell Andersland ser positivt på miljøpartiets fremvekst.

Rival setter pris på debatt

– Hvis folk blir mer opptatt av miljøspørsmål, er det et gode. Samtidig er miljøåpolitikk et av Venstres fremste områder. Vi mener også at vi har en mer komplett politikk totalt sett, sier Andersland.

Venstre-lederen sier han er sikker på en svært spennende valgkamp i høst, og at partiet er både godt rustet og gleder seg til å møte Miljøpartiet De Grønne i debatter fremover.

– Vi setter stor pris på om det blir mer debatt om miljøspørsmål i valgkampen sier Andersland.

Siste video

Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.
Programleder: Marte Rommetveit