NRK Meny
Normal

Stiller til lokalderby med syltynn stall

Arna-Bjørnar har kun 13 utespillere tilgjengelige foran lørdagens lokaloppgjør mot Sandviken.

Arna-Bjørnar jubler for scoring mot Vålerenga

SLITER I BUNNEN: Arna-Bjørnar har vunnet kun to kamper i sesongen hittil. Her fra hjemmekampen mot Vålerenga, som laget til slutt tapte 3-4-

Foto: Njal Arnar Johansen

Spilleravganger og langtidsskader skaper problemer for trener Bjarne Hagen. Etter at midtbanespilleren Lisa Naalsund tidligere denne uken fikk påvist beinbrudd, teller spillerstallen kun 13 utespillere og to keepere. Klubben jobber nå intenst for å styrke stallen.

Har signert amerikaner

– Vi har signert en spiller fra den amerikanske ligaen, Sarah Jackson. Hun har spilt syv av sesongens ti første kamper der borte. Veldig anvendelig spiller vi kan bruke som spiss, kant eller back, både på høyre og venstre side, sier trener Bjarne Hagen til NRK.

I tillegg har klubben ytterligere en spiller på prøvespill. Men ingen av disse er under noen omstendighet klare til lørdagens lokaloppgjør mot Sandviken på Arna idrettspark.

Uten at det bekymrer Hagen.

– Spillergruppen vår er i stand til å slå ethvert lag i Toppserien. Det er en tropp med høy kvalitet, selv om vi mangler litt i kvantitet. Samtidig er vi vant til dette. De siste årene har vi hatt kun 15 utespillere, sier Hagen.

Sandviken styrket stallen

Sesongen har startet svært skuffende for begge lag. Bergensklubbene ligger sammen på tabellen like over kvalikplassen, og med tre poeng lørdag vil Sandviken kunne ta igjen Arna-Bjørnar.

– Det er alltid spesielt å møte Arna-Bjørnar, og i år har vi kanskje større sjanse enn noen gang til å slå dem, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtvedt.

De hvite og røde har sikret seg en lokal forsterkning foran høstsesongen, midtbanespilleren Kristina Grøndal, med fortid i nettopp Arna-Bjørnar.

– Hva tenker du om at Arna-Bjørnar ikke har mer enn 13 utespillere tilgjengelig?

– Det tenker jeg lite på. Alle de 13 spillerne er gode, sier Nordtveit.

Begge bergenslagene i bunnstriden

Begge trenerne sier fokus nå er på å skape avstand til bunnstriden. Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen legger ikke skjul på at klubbens ambisjoner er langt høyere enn hva tabellsituasjonen viser etter ti kamper.

– Per nå står vi i bunnstriden med begge beina. Når vi har kommet ut av den, kan vi begynne å snakke om alternative målsetninger for sesongen, sier han.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås