NRK Meny
Normal

Stiller seks krav for å droppe begjæring om konkurs mot arrangøren av sykkel-VM

Kreditoren Interspons ville slå Bergen 2017 AS konkurs. I siste liten åpner selskapet for å droppe kravet, hvis arrangøren redegjør for seks spørsmål.

Birger Hungerholdt

KREVER PENGER: Birger Hungerholdt og selskapet Interspons krever 1,8 millioner kroner. I et brev sendt ut til regionlederne i Norges Cykleforbund, vurderer selskapet å trekke kravet, hvis Bergen 2017 svarer på seks spørsmål.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

I forrige uke sjokkerte Birger Hungerholdt sykkel-miljøet og andre kreditorer ved å sende et konkursvarsel til arrangøren av sykkel-VM, Bergen 2017 AS.

Bergen-VM styrer mot et underskudd på over 50 millioner kroner. Birger Hungerholdts selskap Interspons er en av over 80 kreditorer.

De har et krav på litt over 1,8 millioner. Tidligere i januar sendte de et konkursvarsel for å få fortgang i tilbakebetalingen.

Om kravet ikke blir innfridd innen 14 dager, vil Bergen 2017 AS bli begjært konkurs.

– Ikke tilfredsstillende

Nå har selskapet sendt et brev med seks spørsmål til arrangøren de ønsker besvart før fristen for å sende en konkursbegjæring. Besvares disse, skal Interspons vurdere konkursbegjæringen på ny.

I korte trekk ønsker Interspons svar på dette innen 19. januar:

  • Selskapet ønsker konkrete svar på hvorfor deres kreditorkrav på 20 millioner kroner bestrides.
  • Garanterer fortsatt Bergen kommune for 15 millioner kroner?
  • Hvordan ser situasjonen ut for kreditorene hvis Interspons sitt krav ikke har rettslig grunnlag, og Bergen kommune ikke garanterer for 15 millioner kroner?
  • Hvor stort er beløpet for momskompensasjon?
  • Hvor stor del av fordringene fra de 80 kreditorene bestrides av Bergen 2017?
  • Hvordan går forhandlingene med UCI, Kulturdepartementet, bergenspolitiet, fylkeskommunen og så videre?

– Bakgrunnen for at vi sender dette brevet er at vi er usikre på hva som foregår. Informasjonen vi har for øyeblikket er ikke tilfredsstillende. Nå får vi se hva som dukker opp og ta det derfra, sier Hungerholdt.

– Vil ikke få noe oppgjør

Styreleder i Bergen 2017 AS, Mona Hellesnes, mottok brevet i forrige uke. I dag har hun sendt svaret.

– Interspons ved sin advokat Herdal har fått et skriftlig svar fra oss i dag, der vi redegjør for vårt syn og hvorfor vi fortsatt mener det beste for alle kreditorene er frivillig akkord. Vi har også i brevet gjort klart at Interspons ikke kan få noe oppgjør, selv om de truer med konkurs. Det vil være en urettmessig forfordeling av kreditorene, sier Hellesnes.

Styrelederen har nå invitert Interspons til Bergen for et møte. Hvorvidt det er aktuelt for Interspons, ønsker ikke Hungerholdt å kommentere før han har sett svarbrevet fra arrangørselskapet.