NRK Meny
Normal

Stig Hammersland er død

Bystyrepolitikeren, idrettslederen og skolemennesket ble bare 54 år gammel.

Stig Hammersland

DØD: Stig Hammersland var politiker, skoleentusiast og idrettsentusiast.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Stig Hammersland (Ap) er gått bort, 54 år gammel. Han døde på vei opp Gullfjellet torsdag kveld.

– Han hadde stoppet og snakket med noen han kjente. Plutselig falt han om. Fire turgåere prøvde å redde ham, og redningshelikopteret kom. Men det nyttet ikke, sier rektor Rune Dolvik ved Sandsli videregående skole.

– Stig hadde en ambisjon om å gå opp Gullfjellet hundre ganger i år. I natt skulle han overnatte, se soloppgangen og så dra på jobb, forteller Dolvik.

Ordfører: – En stor inspirasjon

Hammersland var en respektert lokalpolitiker i Bergen som satt i komite for barnehage, skole og idrett i Bergen bystyre. Det er felt som også opptok ham i arbeidslivet og på fritiden.

Bergens ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) sier bystyregruppen og partiet er i sorg, og at tankene først og fremst går til familien.

– Stig Hammersland var sjelden på mange måter. Han betydde mye for mange unge, og han var et varmt menneske som var utrolig inkluderende. Han var en veldig stor inspirasjon og kommer fortsatt til å være en inspirasjon for meg, sier Persen.

Under bystyremøtet neste uke blir det en markering for bystyrepolitikeren.

– Han var en bauta

Hammersland var en særdeles markert elevinspektør ved Sandsli videregående skole og idrettsleder i Gneist, et verv han trakk seg fra i vår.

– Det er en veldig tung dag. Han var en nær venn og partifelle. Ikke minst for familien må dette være et sjokk. Han har vært en bauta i årtier. For idrettslaget sitt har han vært viktig, sier Hallgeir Utne Hatlevik, leder for Arbeiderpartiet i Bergen.

Tidligere ordfører Trude Drevland (H) er en av mange som kommenterer Hammerslands bortgang. På Facebook skriver hun:

«Urkraften, engasjementet, omsorgen og medmennesket personlig er gått bort. Noe så fullstendig håpløst og uforståelig!! Vi er så mange som i dag sender våre inderligste tanker og kondolanser til hele familien Hammersland!»

stig hammersland

PÅ FJELLET: Stig Hammersland likte seg til fjells. Målet var å gå hundre ganger til toppen i år.

Foto: PRIVAT

Energisk for lokalmiljøet

54-åringen kom inn i lokalpolitikken via bydelsstyret i Ytrebygda. Ap-politikeren ble leder i bydelsstyret i 2007. Fire år etter var han på plass i Aps bystyregruppe.

Han hadde en finger med i mye, ikke minst i det frivillige arbeidet i Ytrebygda.

– Han ledet jo Moby-stiftelsen (Meningsfull Oppvekst for Barn og ungdom i bydelen Ytrebygda) som blant annet har generert ungdomsklubben på Søreide. Han har vært utrolig aktiv. Det hendte jeg måtte spørre hvor han hentet energien fra, sier rektor Rune Dolvik.

Han beskriver en dedikert fagperson og en svært god kollega med et enormt nettverk.

– Jeg lurer på hvordan de skal få avviklet begravelsen. Der blir det fullt, sier Dolvik.