Flere fjelloverganger stengt

Uvær gjorde at bare fire av de åtte fjellovergangene mellom Østlandet og Vestlandet var åpne for fri ferdsel søndag kveld.

Bom ved Haugastøl
Foto: Anders Nøkling / NRK

Statens vegvesen har meldt om redusert sikt og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge. Den store mengden nedbør som laver ned blir til snøfokk i vinden og gjør føret livsfarlig. 

SE OGSÅ: Oppdaterte veimeldinger (ekstern lenke)

Etter å ha vært åpen for kolonnekjøring fra morgenen av, ble E16 over Filefjell åpnet for fri ferdsel fra søndag ettermiddag. Det ble også Riksvei 15 over Strynefjellet, som var stengt søndag morgen og formiddag.

Hemsedalsfjellet på riksvei 52 gikk fra status stengt til kolonnekjøring søndag ettermiddag. Det samme gjorde E134 Haukelifjell.

De stengte veiene er riksvei 7 Hardangervidda, riksvei 53 Tyin-Årdal og riksvei 50 Hol-Aurland, som er stengt mellom Myrland og Øyestøl. I tillegg er riksvei 13 Vikafjellet nattestengt, etter å ha blitt åpnet for kolonnekjøring tidligere på kvelden.

Markert skille

– Det er en langsom bedring, men fortsatt er det snakk om kuling flere steder, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det var også ventet noe mindre nedbør i fjellet. Det dårlige været dominerer i fjellet i vest, med et markert skille når man kommer østover.

– På Geilo er det fint, mens på Finse er det elendig, sier meteorologen. De to stedene ligger rundt fem mil unna hverandre.

LES OGSÅ: Varsler femårsflom

LES OGSÅ: Snøskredvarselet for ferien