NRK Meny
Normal

Stengte E16 igjen etter nye ras

Stein og grus raste ned fra fjellsidene på samme sted som kjemperaset for tre uker siden. – Forstår godt at folk ble engstelige, sier politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Det var ved 18.45-tiden mandag at politiet nok en gang måtte sende ut melding om at den fryktede hovedfartsåren mellom øst og vest er stengt på grunn av ras.

– Årsaken er trolig at overvann har skyld med seg stein og grus nedover. Det regner ganske kraftig i området, sier operajonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til NRK.

Stengte for å sjekke fjellsiden

Rasstedet er ved Hyvingen i Voss kommune, like vest for grensen til Vaksdal kommune - samme sted som kjemperaset som 8. juni dro med seg et vogntog nedover skråningen . Kun flaks gjorde at føreren kom fra det med livet i behold.

– Rasene i dag er av mye mindre dimensjon. Det er småras som ikke har gått ut i veibanen. Men vi er nødt til å få inn folk for å få sjekket området, vi vet ikke hva som ligger lenger oppe og kan komme ned, sa vaktoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen i Statens Vegvesen ved 19-tiden.

– Ikke fare for stort ras

Politi og mannskaper fra Vegvesenet har nå undersøkt stedet sammen med Vegvesenets entreprenør. Veien er blitt holdt stengt, men vil snart bli åpnet for manuell dirigering.

– Vurderingene deres er at det ikke er noen fare for at det skal komme noe stort ras. Dette har skjedd i et område hvor det er laget voller oppe i fjellsiden som skal hindre løse steiner i å ramle ned. Men jeg forstår godt at folk blir engstelige, sier operasjonsleder Geitle.

Som vanlig ved ras på denne strekningen, var det omkjøring via fylkesvei 7 gjennom Hardanger og fylkesvei 569 via Modalen.

– Vi vil snart åpne det ytterste kjørefeltet for trafikk, med manuell dirigering forbi stedet, sier operasjonsleder Geitle.

Laster Twitter-innhold
ras E16

ENORMT RAS: Et vogntog ble tatt av raset ved Hyving i Voss for tre uker siden.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.