Steinraset: Tre elever fortsatt på sykehus

Tre av elevene som ble truffet av steinras i Kvinnherad tirsdag ligger fortsatt på sykehus. Skadene til en 18-åring beskrives som alvorlige.

Elever fra Sauda tatt av steinsprang

HENTET MED HELIKOPTER: De fire jentene som ble skadd i steinspranget ved Uskedalen i Kvinnherad ble fløyet til sykehus. Redningsaksjonen tok lang tid grunnet tåke og dårlig sikt.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Forferdelig trasig når elever blir skadet. Dette er det verste som kan skje, sier rektor Oskar Waage-Pettersen.

Fire jenter fra Sauda videregående skule var på fjelltur med klassen sin på Litlenuten i Kvinnherad da de ble truffet av steinraset.

Ble liggende værfast

Ulykken ble meldt til nødetatene klokken 12.21. Først klokken 22.50 samme kveld ble den siste av de skadde hentet ut, etter å ha blitt sittende værfast på grunn av tåke. Redningshelikopteret kunne ikke fly opp på fjellet grunnet dårlig sikt.

– Etter forholdene går det bra med elevene, og det er ikke så store endringer på tilstanden fra i går. En er på vei hjem fra Haukeland, én ligger på sykehus i Stavanger og to på Haukeland. Det er snakk om ulike bruddskader, og de er forslåtte, opplyser rektoren til NRK onsdag ettermiddag.

Alvorlig skadd

Klokken 17.30 oppdaterte Haukeland universitetssjukehus pressemeldingen på en av de skadde, en 18-årig jente. Her blir det opplyst at jenta er alvorlig skadd.

Den siste av de fire jentene som ble skadd i steinspranget måtte bæres ned fra fjellet på båre av åtte personer fra Røde Kors, politiet og klassen. Da var det gått nesten ni timer siden raset kom, og jenta var nedkjølt da hun endelig var i sikkerhet.

Rektoren berømmer redningsmannskapene og medelevene som hjalp til.

Vil evaluere

– Hva vil skolen gjøre som følge av hendelsen?

– Vi har hatt debrifing med klassen, og skal ta en ny runde på fredag. Vi skal også ha en gjennomgang med foreldrene. Det er klart at vi må ta en solid evaluering av hele turopplegget vårt, og hvor vi skal legge turene våre i fremtiden. Er det noe med sikkerhetsopplegget vårt som kan bli bedre, må vi justere det, sier Waage-Pettersen.

Elevene som ble rammet tar idrettsfag med villmarksliv som fordypning. Skolen understreker at elevene fulgte merket sti og en rute som er benyttet mange ganger tidligere.