ras E16
Foto: Kjetil Rydland / NRK

Steinras ved Bolstad på E16

Oppsummert

E16 åpnet søndag etter raset ved Bolstad på Voss onsdag 8.juni.

 • Åpner E16 ved Hyvingstunnelen

  E16 åpner i begge felt ved Hyvingstunnelen mellom Voss og Dale i løpet av ettermiddagen. Veien ble stengt i går kveld etter at det kom stein ned på veien. – Det er udramatisk og for lite til å kunne kalles et ras. Det er ikke skredfare knyttet til dette, sier geolog Harald Hauso. Det kan bli noe manuell dirigering i forbindelse med arbeid på stedet.

  E16 ved Hyvingstunnelen etter mindre ras
  Foto: Statens Vegvesen
 • Kolonne avslutta på fylkesveg 7

  Det har gått langt betre i søndagstrafikken enn mange frykta etter det store raset på E16 ved Bolstadøyri. Sidan Vegvesenet klarte å opne E16 i 14-tida, har trafikken blitt jamn fordelt mellom europavegen og fylkesveg 7 gjennom Hardanger. Der er også kolonnekøyringa no avslutta, opplyser vegtrafikksentralen til NRK.

 • – Trafikken glir fint

  Trafikken går greit på E16 etter at det vart opna forbi rasstaden ved Bolstad søndag klokka 14.00, melder Vegtrafikksentralen til NRK. Dei held likevel fram med kolonnekøyring på fylkesveg 7 gjennom Hardanger, og her er det ein time ventetid. Det er venta mykje trafikk fram til klokka 18.00 på grunn av heimreise frå Voss Cup.

 • Tett trafikk ved Trengereid

  Det er tett trafikk ved Trengereid på E16 retning Bergen, melder Vegtrafikksentralen. Det vil være kolonnekjøring på fv 7 i Hardanger så lenge det er behov. Og trafikken vil bli dirigert gjennom Bergsdalen retning Bergen fram til kl. 16.00

Situasjonen dagen etter steinraset på E-16
Redningsdykkere på vei