Statsbudsjettet Hordaland 2017

 • Sp vil ha omkamp om protonsenter

  Regjeringen trosser tilrådingen og dropper planene om et protonsenter for kreftbehandling i Bergen. Regjeringen setter av 70 millioner til planleggingen av et senter, som trolig ender opp i Oslo. – Det vil bli kamp om dette i Stortinget. Jeg forventer at regjerings- og støttepartiene sine representanter i Hordaland følger opp, sier første nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe (Sp).

  Haukeland fra luften
  Foto: NRK
 • Savner storbymidler

  Finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein fra KrF, er skuffet over at ikke storbyene får mer penger i forslaget til statsbudsjett. Ulstein finner ingen såkalte storbymidler til bruk for utfordringer som storbyene har.

  Dag Inge Ulstein
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK
 • Statsstøtte til Sykkel-VM

  Regjeringen beviler 8,5 millioner til neste års Sykkel-VM i Bergen. Inkludert pengene som er utbetalt i år, får Sykkel-VM et statstilskudd på 30 millioner. Pengene går til samferdsels- justis,- og sikkerhetstiltak, og til et frivillighetsprogram.

 • Bergensbanen rustes for ekstremvær

  Det settes av rundt 100 millioner kroner til større fornyingsarbeider på Bergensbanen i 2017. Banen er rasutsatt, og tiltak for å gjøre banen bedre rustet mot klimaendringer og ekstremvær skal prioriteres.

  Ras bergensbanen