Statoil venter med kutt i bakketid

Statoil ville først kutte bakketiden til helikoptre til og fra land, og innføre bøter. Men nå lover de å vente med de nye helikopterkravene.

Helikopter

VENTER MED KUTT: Statoil meldte først at de støttet forslaget om å redusere helikoptrenes bakketid. Nå lover de å vente med kuttene.

Statoil vil vente med å kutte snutiden og innføre bøter for forsinkelser.

Mandag meldte NRK at i den nye helikopterkontrakten mellom Statoil og Bristow, som skulle tre i kraft fra neste år, var det foreslått å halvere bakketiden fra en time, til halvparten.

Nyheten vakte oppsikt i lys av den tragiske helikopterstyrten ved Turøy forrige uke. Også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom på banen.

– Dette er noe vi har diskutert med Luftfartstilsynet. Vi vil ikke være med på noe som svekker sikkerheten på norsk sokkel, sa statsråden i et intervju med VG mandag.

Lover å vente med kravene

Arne Sigve Nylund

INNFØRER IKKE NOE SLIKT NÅ: Sjef for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund, presiserer at det er kun er snakk om forslag.

Foto: Harald Pettersen / Harald PetteStatoilsen

Kravene har også fått kraftig kritikk fra fagforeningen Industri Energi, som mener det vil gå på sikkerheten løs.

Nå skrinlegger Statoil inntil videre planene om å kutte snutiden.

Statoil ga i går sin støtte til helikopterselskapene i vurderingen om å kutte bakkestoppene på noen flighter, og for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund, sier til NRK at de vil vente med nye helikopterkravene.

- De vil ikke bli gjennomført før vi ser hva som kommer ut av granskingen av den tragiske helikopterulykken ved Turøy, sier Nylynd.

Statoil vil derfor ikke nå innføre kutt i snutiden for helikoptre på vei til og fra land.

Ingenting er blitt innført

Statoil har mottatt sterkt kritikk fra sine tillitsvalgte som mener effektiviseringskravene har gått for langt.

Nylund presiserer at dette kun har vært forslag til den nye helikopteravtalen, og at ingenting er blitt innført.

– Det er viktig å understreke at vi kommer ikke til å innføre noe slikt nå. Vi vil også diskutere denne med vernetjenesten og tillitsvalgte. De nye kontraktstypene gjelder først fra 1. mai 2017, sier Nylynd.