Statistikken sier Brann!

Brann har statistikken på sin side når de møter Lyn i tippeligaen på søndag. Brann har nemlig ikke tapt hjemme mot Oslo-laget siden 1993.

Brannsupportere jubler

Sju av de ti kampene i denne perioden har endt med seier til bergenslaget, skriver brann.no. En målforskjell på 19-3 er heller ikke å forakte.

Senest i fjor sikret Brannlaget seg en 3-0 seier over Lyn på hjemmebane etter mål av Paul Scharner, Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes.

Glemt er heller ikke cupfinalen mellom de to lagene for snart to år siden. Kampen der Bengt Sæternes scoret tre mål. Brann vant til slutt 4-1 og kunne ta kongepokalen med hjem til Bergen.

Endringer i laget

Strekkskaden Charlie Miller pådro seg i kampen mot Odd ser ikke ut til å være så alvorlig som først antatt. Skotten kan være tilbake allerede mot Rosenborg i neste serierunde, men er uaktuell mot Lyn.

Også Petter Vaagan Moen må stå over mot Oslo-laget. Han soner karantene etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort i forrige serierunde.

Inn på Brannlaget kommer trolig Martin Knudsen og Erik Huseklepp. Også Trond Fredrik Ludvigsen vil vi nok få se ute på gressteppet på Brann stadion. Den tidligere Bodø Glimt spilleren er endelig skadefri, men holder nok fortsatt ikke i 90 minutter.

Gjensyn med Dylan

Dylan Macallister

På søndag kan det også være klart for et gjensyn med Dylan MacAllister.

Lysluggen fra Australia ble solgt til Lyn like før seriestart, men har ikke klart å spille seg til en fast plass på Oslo-laget.

Trener Henning Berg har likevel stor tro på ham, noe som har gitt ham en god del spilletid.

Sannsynligvis starter Lyn kampen mot Brann med to av disse tre spissene: Jo Tessem, Magnus Powell og Dylan MacAllister.

Oslolaget fikk et løft i forrige serierunde. På tross av at det til sutt ble tap mot Rosenborg var kampen et skritt i riktig retning for Lyn, som var klart best i første omgang av kampen.

Henning Berg har nok også lagt en slagplan for hvordan han og laget hans skal kunne klare å sikre seg tre poeng i Bergen.

Må takle presset

Brannspillerne er heller uvante i rollen som serieledere. Foran 18.000 forventningsfulle supportere blir det viktig å vise at de kan takle dette presset.

Til nå i år har laget tatt flest poeng på bortebane. Etter ni serierunder er klubben fortsatt ubeseiret i tippeligaen. Søndag må de vise tilhengerne at de har tenkt å holde seg på toppen av tabellen.

Fare for streik

Nå er det ikke helt sikkert at det blir noe av kampen i det hele tatt. Serierunden kan nemlig bli rammet av streik. Spillerforeningen NISO og NHO står lang fra hverandre.

NISO har varslet plassfratredelse for 160 medlemmer, og ytterligere 14 medlemmer dersom en eventuell streik blir trappet opp. Hvilke spillere eller lag dette dreier seg om er imidlertid uklart.

Meklingsfristen går ut ved midnatt natt til lørdag.