NRK Meny
Normal

Spiller for sine skadde korpsvenner

Fem dager etter en stygg bilkrasj stiller både den skadde dirigenten og korpset opp i brass-NM. – Jeg er gul og blå, men klar til innsats!

Lindås Brass

STILLER I NM: Til tross for søndagens bilkrasj, der dirigent Hilde Brevik Grytten (foran) og to andre korpsmedlemmer ble skadd, har Lindås Brass besluttet å stille i helgens norgesmesterskap i Grieghallen for å spille for sine skadde kamerater. Her er korpset avbildet under en tidligere konsert.

Foto: Lindås Brass

Lindås Brass

SKADD DIRIGENT: Hilde Brevik Grytten.

Foto: Privat

Dirigent Hilde Brevik Grytten var selv en av de skadde og forteller om en voldsom smell.

– Jeg er kraftig forslått, stiv i nakken, har et mulig bristet ribbein og er gul og blå. Det kjennes ut som jeg har vært gjennom en kvern. Men etter forholdene har jeg det veldig bra, sier Grytten til NRK.

Lindås Brass har nå bestemt seg for å delta i helgens norgesmesterskap til tross for at et kvinnelig medlem ble hardt skadd i en bilulykke søndag.

Det kjennes ut som jeg har vært gjennom en kvern. Men etter forholdene har jeg det veldig bra.

Hilde Brevik Grytten, dirigent

Dirigerer igjen

Tre brassband-medlemmer var involvert i trafikkulykken, som skjedde i Kjevikdalen i Nordhordland.

En 39-årig kvinne ble hardt skadd, mens Grytten og en 14-åring ble lettere skadd. Uhellet skjedde da de var på vei til en konsert.

– Hvordan blir det å delta i NM etter en så alvorlig ulykke?

– Jeg har ikke truffet korpset siden øvingen var ferdig søndag før ulykken. I går hadde jeg vikar, men i dag har jeg lyst å prøve meg. Jeg gleder meg til å møte de andre igjen, selv om det blir litt spesielt, sier hun.

Dirigenten kan ikke kjøre bil selv ennå, men har flere venner som stiller velvillig opp som sjåfører.

LES OGSÅ: Kvinne kritisk skadet etter kjedekollisjon

Kjedekollisjon i Kjevikdalen

VOLDSOMT SMELL: Ulykken skjedde på den sterkt trafikkerte veien til Mongstad, like ved gjenvinningsanlegget i Kjevikdalen.

Foto: Oddbjørn Rossnes / NRK

Ber vennene om å spille

Den hardest skadde kvinnen, som nå er våken og klar, har oppfordret brasskollegene til å stille opp i NM. Hun og et annet medlem er fortsatt ikke spilleklare, resten spiller i NM.

Mesterskapet starter i Grieghallen fredag og varer til lørdag.

– Hun vil veldig gjerne at vi deltar siden NM har vært et felles mål som korpset har øvd mot i lang tid, sier leder for brassbandet Kristin Helland Stråtveit til Bergensavisen.

Korpslederen er overveldet over støtten.

– Korpsmiljøet i Bergen er stort, men når noe slikt skjer, er vi bare en liten familie som tar vare på hverandre. Vi er så takknemlige over alle støtteerklæringene og meldingene!

LES OGSÅ: Politiet: – Joggeren (15) ble kastet 20 meter gjennom lufta

Store skader

Hilde Brevik Grytten forteller om dårlig vær og grisete føre da uhellet var ute. Hun satt alene i sin bil, og kjørte rett bak fire korpskolleger som satt i bilen foran.

– Jeg så at jeg fikk en bil imot som fikk sladd. Den traff både bilen foran oss og min egen. Når du ser hvor ødelagt bilene er, kan man i ettertid være glad for at det gikk såpass bra, sier Grytten til NRK.

Det er bare en uke siden en bilfører ble skadd i en ulykke på samme sted. Også da ble glatt veibane oppgitt å være en mulig årsak.

Fartsgrensen på stedet er 80 km/t, og veien er hovedvei mellom Bergen/Knarvik og Mongstad.