Spente på om p-plassene blir fulle

Mange er spente på hvordan onsdagens datokjøring i Bergen vil slå ut. Også senterdirektøren på Lagunen.

Knut Eliassen

HAR LEDIG PLASS: – Ved å løse månedskort hos Skyss kan man hente ut et oblat og stå gratis hele dagen på vår innfartsparkering, forteller senterdirektør Knut Eliassen på Lagunen.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Senterdirektør Knut Eliassen på Lagunen Storsenter har 330 ledige parkeringsplasser til rådighet for datokjøringsbilister.

Onsdag får kun bilister med nummerskilt som slutter på partall kjøre inn i bomringen i Bergen, har byrådet bestemt.

– Ved å løse månedskort hos Skyss kan man hente ut et oblat og stå gratis hele dagen på vår innfartsparkering. Vi har 150 av dem på vårt private anlegg, og på en vanlig dag er de på langt nær utnyttet. I tillegg har Bergen kommune 180 plasser på Lagunen med innkjøring fra Steinsviken, sier Eliassen.

Les mer om ordningen på Skyss sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Datokjøring i Bergen fra onsdag

Slutt på snikparkering

– Er det mange som snikparkerer på senteret, for så å ta offentlig transport til jobb på en vanlig arbeidsdag?

– Tidligere var det veldig mange som parkerte i våre p-hus, for da hadde vi ikke bomanlegg. Nå har vi full kontroll på fremmed- og snikparkering. Vi tilbyr to timer gratis, som løser p-situasjonen for de aller fleste. De andre må enten løse periodeskyss eller betale for å stå lenger, sier Eliassen til NRK.

– Hvilke konsekvenser tror du datokjøringen får for trafikken på senteret?

– Bydelssentrene har tyngdepunktet sitt i bydelen, og kollektivknutepunktet på Lagunen er allerede populært, så jeg tror ikke datokjøring vil påvirke omsetningen opp eller ned. Men det vil nok påvirke folk til å samkjøre og være kreative. Jeg tror folk enten samkjører eller kjører kollektivt hele veien, sier senterdirektøren.

LES OGSÅ: Politiet: – Kan gi bøter på 1500 kroner

Ingen endring i Åsane

På Åsane Storsenter har ledelsen is i magen, og akter ikke å gjøre noen endringer i forbindelse med datokjøringen.

– Vår parkeringsplass er veldig godt utnyttet av kunder og besøkende i dag. Vi har tilbud om fire timers gratis parkering for kunder, og plassen følges opp av Europark. Det vil den også bli i morgen, på linje med andre dager, sier sentermanager Nina Schanche Nilsen på Åsane Storsenter til NRK.

Informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune har ingen umiddelbare løsninger på parkeringsfloken, eller råd til dem som ønsker å kjøre bilen så nært opptil bomringen som mulig.

– Dette er en vanskelig sak. Det er veldig mange parkeringsplasser som er eid av private, derfor har vi rett og slett ikke noe å tilby. Det er et uløst problem, sier Hille til NRK.