Søviknes går mot sin femte strake periode

Opposisjonen gikk til frontalangrep på ordfører Terje Søviknes i valgkampen, men endte med mageplask. Nå blir det fire nye år for superveteranen.

Terje Søviknes

MOT NY PERIODE: Terje Søviknes har gjort et brakvalg i Os og får sin femte strake periode som ordfører. Han er allerede i dag den lengstsittende Frp-ordføreren i Norge.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Valglogo

Med 39,4 prosent av stemmene forsterket Fremskrittspartiet i Os kommune sin allerede bunnsolide stilling.

Frp i Os går mot strømmen. Der andre blå kommuner sliter, er partiet sterkere noen gang i hordalandskommunen. Søviknes & Co gjør et byks på 1,7 prosentpoeng til 39,4 fra forrige kommunevalg.

De styrker seg med én kommunestyrerepresentant og får 14 totalt.

Alt tyder dermed på at Terje Søviknes får sin femte strake periode som ordfører. Han er allerede i dag den lengstsittende Frp-ordføreren i Norge.

Høyre taper mest

Senterpartiet går mot en oppslutning på 4,4 prosent (+1,1), som gir en ekstra representant, mens Miljøpartiet De Grønne får 5,1 (+4,1) og får inn to representanter.

De store taperne i Os er Høyre, som går ned 3,7 prosentpoeng fra fire år siden, og Tverrpolitisk samlingsliste for Os (TSBO), som mister 3,1 prosentpoeng. Begge partiene mister to kommunestyrerepresentanter.

Nådde ikke opp

Arbeiderpartiets Helge Steinum var den heteste kandidaten til å utfordre Søviknes og kapre ordførerkjedet, men Ap i Os går kun frem 0,1 prosentpoeng og ender på 19,4. Partiet klarte dermed ikke å sikre seg noen nye kommunestyrerepresentanter og blir sittende med sine syv.