Søviknes må droppe valgkamparrangement

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) nekter for at han er sykmeldt ut valgkampen, slik TV 2 først meldte. – Fake news, sier Søviknes.

Terje Søviknes

SYKEMELDT: Terje Søviknes mister deler av valgkampen.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Olje- og energiministeren som går på krykker etter at han tidligere i sommer falt på dansegulvet og brakk foten, skal nå utredes for blodpropp, skriver TV2.

TV 2 meldte først at Søviknes var ute av hele resten av valgkampen. Flere medier siterte TV 2 på dette, blant andre NRK.

Men til NRK nekter apparatet til Søviknes for at dette stemmer. Det er kun deler av valgkampen som er kansellert.

– Han har ingen planer om å avbryte valgkampen, og skal bare inn til en vanlig kontroll på sykehuset i morgen, etter han ble operert, sier politisk rådgiver Christian E. Haugen.

TV 2 har også i etterkant rettet sin nyhetsartikkel.

Statsråden skal ifølge TV 2 har fått flyforbud av legen, og dermed går flere planlagte arrangementer uten olje- og energiministeren til han er utredet.

– Det er en standard kontroll etter det alvorlige brudd, hvor han fikk mange skruer satt inn. Legene skal sørge for at det gror som det skal. Det er ikke noe alvorlig feil med helsetilstanden til Terje, og er i full gang igjen på onsdag, sier Haugen.

Søviknes på sykesengen

BRAKK FOTEN: Olje- og energiministeren lå tidligere i august på Haukeland universitetssjukehus etter at han falt på en sommerfest.

Foto: Per Vidar Raunholm / NRK

Søviknes raser etter feilopplysningen

På Facebook raser Søviknes nå mot TV 2.

– FAKE NEWS fra TV2! Jeg har IKKE avlyst resten av valgkampen, skriver han på sin side.

– At TV2 kan legge ut en slik nyhet uten å kontakte meg er sjokkerende! Slett arbeid!, fortsetter han.

Søviknes er svært aktiv på det sosiale mediet, og har lagt ut mange bilder i dag.

FAKE NEWS fra TV2! Jeg har IKKE avlyst resten av valgkampen. Skal inn på Haukeland Universitetssykehus for en sjekk i...

Publisert av Terje Søviknes Mandag 28. august 2017