Søviknes ansetter «Havnesjefen» i kommunen

I dag er svanen "Havnesjefen" operert. Os kommune tar de økonomiske utgiftene mot at "sjefen" selv i fremtiden blir ansatt i kommunen. Jobben blir å holde orden i havnebassenget.

Tirsdag ble svanen "Havnesjefen" operert. Os kommune tar de økonomiske utgiftene mot at "sjefen" selv i fremtiden blir ansatt i kommunen. Jobben blir å holde orden i havnebassenget.

«Havnesjefen ble operert i dag. Nå blir svanen ansatt i kommunen.

Terje Søviknes

TAR REGNINGEN: - Han er tross alt havnesjefen vår, sier ordfører Terje Søviknes.

Foto: NRK

– Det er jo noen kostnader med dette, men som forrige gang «Havnesjefen» hadde utfordringer. da var det det blyforgiftning, så er Os kommune klar til å betale det som må til, sier ordfører Terje Søviknes.

– Han er jo tross alt havnesjefen vår her i kommunen, så nå blir han også innrullert i våre personalregistre.

På operasjonsbordet i dag

Eva Kristin Lunde

STABILISERT: Om noen dager må vi ta stilling til om vi skal sette inn noen pinner for å stabilisere bruddet, eller om vi må amputere deler av foten, sier veterinær Eva Kristin Lunde.

Foto: NRK

«Havnesjefen» er blitt en institusjon i Os, og det var mange som var svært spent da hissigproppen i dag måtte legges på operasjonsbordet ved Osøyro dyreklinikk. Det var i går svanen ble innbrakt med skader i en fot.

Svanen er ofte hissig på båttrafikken i området, ikke minst nå i hekkesesongen. Det er nettopp derfor den har fått tilnavnet den har. Trolig har den kommet for nær en propell og blitt skadet i foten.

– Vi har tatt vekk noen løse beinbiter og sydd igjen. Nå blir han satt på antibiotika. Om noen dager må vi ta stilling til om vi skal sette inn noen pinner for å stabilisere bruddet, eller om vi må amputere deler av foten, sier veterinær Eva Kristin Lunde.

Ble bitt i «ræven»

Tore Nordahl-Pedersen

BLE BITT I 'RÆVEN': - Havnesjefen paaser på oss, sier seilbåteier Tore Nordahl-Pedersen.

Foto: NRK

Det er mange osinger som opp gjennom årene har vært i nærkontakt med "Havnesjefen". Likevel ønsker de svanen god bedring og håper den snart er tilbake på Osøyro.

– Jeg satt en gang med rumpen over ripen og plutselig var det en som bet meg i ræven, sier seilbåteier Tore Nordahl-Pedersen.

– Da var det "Havnesjefen" som hadde slått til. Så den passer på oss!