De sov i telt for Springsteen mens Bergen satte ny nedbørsrekord

Våteste julidøgn på 74 år før festkonserten. – Det regner hjemme i Danmark også, men her i Bergen er det helt vilt, sier Peter, Martin og Stefan Kragelund.

Dansker i kø for Springsteen på Koengen

VÅTE NETTER FOR SJEFEN: Peter, Martin og Stefan Kragelund dro rett fra konserten på Valle Hovin lørdag til Koengen i Bergen.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Klokken 19.30 mandag kveld går Bruce Springsteen med «Little» Steven van Zandt og resten av The E Street Band på scenen på Koengen i Bergen. Utenfor Bergenhus festning ligger allerede mange fans i telt for å sikre seg plasser helt fremme ved scenen.

Men natten før den første konserten ble særdeles våt for de ivrige rockeentusiastene.

LES OGSÅ: 84.000 billetter revet vekk

«Nesten ekstraordinært»

– I dag ble det målt ny julirekord for målestasjonen på Florida i Bergen. På 24 timer ble det målt 65 millimeter nedbør, sier statsmeteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vérvarslinga for Vestlandet til NRK.no.

Ikke siden 1938 har det vært målt tilsvarende nedbørsmengder en julimåned i Bergen.

– Det er nesten ekstraordinært mye. Vanlig nedbør for juli ligger på rundt 100 millimeter nedbør per måned, sier Tjøstheim.

Kjørte rett fra Valle Hovin

Rekordregnet skremte ikke bort Springsteen-fansen som valgte å tilbragte natten i telt utenfor Bergenhus festning.

– Vi så konserten på Valle Hovin lørdag og kjørte hit etterpå. Vi kom hit og satte opp teltet i går kveld, og det har regnet helt siden vi kom, forteller danske Peter Kragelund.

Men mens resten av teltkøen gjør seg klare til å gå inn portene til Koengen i kveld, skal de tre danskene tilbringe enda en natt i telt utenfor festningsmurene.

– Vi har kun billetter til tirsdagens konsert. Men der er vi til gjengjeld nummer 1, 2 og 3 i køen, sier Kragelund.

Ventet regn i 2009

Bruce Springsteen og Little Steven

FEST I 2009: Bruce Springsteen og Steven van Zandt på scenen på Koengen i juni 2009. I bakgrunnen trommeslager Jay Weinberg, som den gang steppet inn for sin far Max.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Hvordan går det? Hvorfor regner det ikke?

Slik hilste Bruce Springsteen Koengen da han spilte der for første gang i juni 2009. I dag har værgudene tydeligvis tenkt å innfri. Værvarselet fra Yr.no viser at det skal regne til godt ut på natten.

LES ANMELDELSEN FRA DEN GANG: Sjefen over alle sjefer

Det kan med andre ord være lurt å ta på seg regntøy og støvler om du har tenkt deg på konsert.

Danskene og andre som har billetter til tirsdagens konsert, ser ut til å være langt heldigere med været. I alle fall tyder det meste i skrivende stund på at det blir oppholdsvær mens «The Boss» står på scenen.

Konsertene er ventet å være i tre og en halv time, og tradisjonen tro vil Springsteen trolig levere to vidt forskjellige konserter i Bergen. Kveldens opptreden blir 62-åringens tredje på Koengen.