NRK Meny
Normal

De sov i telt for Springsteen mens Bergen satte ny nedbørsrekord

Våteste julidøgn på 74 år før festkonserten. – Det regner hjemme i Danmark også, men her i Bergen er det helt vilt, sier Peter, Martin og Stefan Kragelund.

Dansker i kø for Springsteen på Koengen

VÅTE NETTER FOR SJEFEN: Peter, Martin og Stefan Kragelund dro rett fra konserten på Valle Hovin lørdag til Koengen i Bergen.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Klokken 19.30 mandag kveld går Bruce Springsteen med «Little» Steven van Zandt og resten av The E Street Band på scenen på Koengen i Bergen. Utenfor Bergenhus festning ligger allerede mange fans i telt for å sikre seg plasser helt fremme ved scenen.

Men natten før den første konserten ble særdeles våt for de ivrige rockeentusiastene.

LES OGSÅ: 84.000 billetter revet vekk

«Nesten ekstraordinært»

– I dag ble det målt ny julirekord for målestasjonen på Florida i Bergen. På 24 timer ble det målt 65 millimeter nedbør, sier statsmeteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vérvarslinga for Vestlandet til NRK.no.

Ikke siden 1938 har det vært målt tilsvarende nedbørsmengder en julimåned i Bergen.

– Det er nesten ekstraordinært mye. Vanlig nedbør for juli ligger på rundt 100 millimeter nedbør per måned, sier Tjøstheim.

Kjørte rett fra Valle Hovin

Rekordregnet skremte ikke bort Springsteen-fansen som valgte å tilbragte natten i telt utenfor Bergenhus festning.

– Vi så konserten på Valle Hovin lørdag og kjørte hit etterpå. Vi kom hit og satte opp teltet i går kveld, og det har regnet helt siden vi kom, forteller danske Peter Kragelund.

Men mens resten av teltkøen gjør seg klare til å gå inn portene til Koengen i kveld, skal de tre danskene tilbringe enda en natt i telt utenfor festningsmurene.

– Vi har kun billetter til tirsdagens konsert. Men der er vi til gjengjeld nummer 1, 2 og 3 i køen, sier Kragelund.

Ventet regn i 2009

Bruce Springsteen og Little Steven

FEST I 2009: Bruce Springsteen og Steven van Zandt på scenen på Koengen i juni 2009. I bakgrunnen trommeslager Jay Weinberg, som den gang steppet inn for sin far Max.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Hvordan går det? Hvorfor regner det ikke?

Slik hilste Bruce Springsteen Koengen da han spilte der for første gang i juni 2009. I dag har værgudene tydeligvis tenkt å innfri. Værvarselet fra Yr.no viser at det skal regne til godt ut på natten.

LES ANMELDELSEN FRA DEN GANG: Sjefen over alle sjefer

Det kan med andre ord være lurt å ta på seg regntøy og støvler om du har tenkt deg på konsert.

Danskene og andre som har billetter til tirsdagens konsert, ser ut til å være langt heldigere med været. I alle fall tyder det meste i skrivende stund på at det blir oppholdsvær mens «The Boss» står på scenen.

Konsertene er ventet å være i tre og en halv time, og tradisjonen tro vil Springsteen trolig levere to vidt forskjellige konserter i Bergen. Kveldens opptreden blir 62-åringens tredje på Koengen.

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
Slik ser det ut når 574 gensere med sitater fra Ibsens Peer Gynt går i tog.