Sørgende ba for drapsmannen

- Han har påført seg selv smerter ingen kan tenke seg, sa sognepresten da knivdrepte Jorunn Knutsen (61) ble begravet tirsdag.

Begravelse av Jorunn Knutsen

VAKKERT PYNTET: Kirken var pyntet med et hav av blomster og hilsener fra familie, venner, naboer og kollegaer da Jorunn Knutsen ble begravet fra Strusshamn kirke.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Hennes 36 år gamle sønn er siktet for forsettlig drap og har vedgått knivstikking etter at Knutsen ble funnet drept i sitt eget hjem på Follese i Askøy kommune fredag 17. september.

Jorunn Knutsen

DREPT: Jorunn Knutsen (61)

Foto: Privat

- Vi visste at han var syk og desperat. Derfor overrasker det meg ikke at han drepte moren vår, fortalte datteren Bodil Knutsen til NRK noen dager etter drapet.

LES OGSÅ: – Erkjenner at han har knivstukket moren

- Enormt savn

Tirsdag var familie, venner og kollegaer samlet i sorg i en blomsterpyntet Strusshamn kirke for å ta farvel med drapsofferet. Sogneprest Øystein Skauge tegnet i sin tale bilde av en særdeles omsorgsfull trebarnsmor.

- Til alle tider var hun til hjelp for familie og naboer, sa Skauge, som også la vekt på at Knutsen valgte seg et omsorgsyrke.

De siste årene jobbet hun på Engensenteret sykehjem, og som sykepleier spesialiserte hun seg på behandling av pasienter med demens. Hun tok seg også av sin syke eksmann frem til han døde.

Jorunn Knutsen etterlater seg tre barn og to barnebarn, samt sin 94 år gamle mor.

- For alle disse vil det bli et enormt savn når Jorunn nå er borte, sa Skauge.

Tente lys for sønnen

Knivdrap på Askøy

ÅSTEDET: Knutsen ble funnet drept i sitt eget hjem på Follese på Askøy. Den drapssiktede sønnen ringte selv til politiet.

Foto: Remi Bøe Presttun

Under seremonien ble det også lest taler og hilsener fra representanter for Engensenteret sykehjem og flere venninner av avdøde. Blant de musikalske innslagene var Vamp-balladen «Tir n'a Noir», fremført på sang og piano.

Da minneordet ble avsluttet, ledet sognepresten oppmerksomheten over på Knutsens psykisk syke sønn, som er siktet for knivdrapet. Skauge fortalte at de to øvrige søsknene tenker mye på ham.

- Han har påført moren døden. Han har påført seg selv smerter som ingen kan tenke seg. Smerter som også river i søsken. Det smerter å vite at han skulle hatt bedre psykiatrisk ettersyn, men i dag er det håp om at han får den hjelp han må ha, sa sognepresten, før han ledet de sørgende i forbønn og lystenning for den drapssiktede 36-åringen.

LES OGSÅ: – Har fryktet dette i mange år | Varetektsfengslet i seks uker | Tilsynssak etter drap

- Fyll ham med håp om et liv der han kan få omsorg og pleie, og sammen med hele familien få tilbake livsmot og livsglede, sa Skauge.

Begravelsesseremonien ble avsluttet på Skiftesvik kirkegård.