Soper inn penger

Brann tjener 24 millioner kroner på den lukrative medieavtalen, mens andre får «småpenger». Gjett hvorfor!

Brann-Viking

TJENER PÅ GULLET: Brann-spillerne hadde god grunn til å juble i høst. Nå gir gullet enda mer penger i kassen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Kilde: NRK

Seriegull og mye tv-tid gjør at bergenserne sitter igjen med storeslem når Norsk Toppfotball har fordelt de 200 millionene de har tjent på medieavtalen.

- 50 prosent fordeles likt på alle klubbene, 20 prosent etter tabellplassering og 30 prosent etter antall tv-kamper, sier Boye Skistad i Norsk Toppfotball til Nettavisen.

- Gledelig!

Ikke overraskende fører det til at Brann soper inn penger på medieavtalen. Den ferske seriemesteren håver inn hele 24,2 millioner kroner, og sitter igjen med 19,5 millioner når momsen er trukket fra.

- Det er selvfølgelig veldig gledelig for oss, og mer enn vi budsjetterte med, sier daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, til avisen.

Totalt er det 161 millioner kroner som blir fordelt på Tippeliga-klubbene, når merverdiavgiften er trukket fra.

Får 11,2 mer enn RBK

Den falne storheten på Lerkendal blir avspist med 12,8 millioner. Vålerenga får 13,6 millioner, mens Viking, Stabæk og Lillestrøm hver kan innkassere 14,5 millioner.

Odd Grenland og Sandefjord får minst, med henholdsvis 7,7 og 7,5 millioner.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Hugger ned 300 år gammel tre i Bergen
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.