NRK Meny
Normal

Sølvfesten i gang i Bergen: – Det blir russisk feiring i kveld

BRANN STADION (NRK): Nyopprykkede Brann feiret seriesølv foran et smekkfullt og feststemt Brann Stadion. – Det blir russisk feiring i kveld, sier Brann-kaptein Vadim Demidov etter at trener Lars Arne Nilsen opphevet alkoholforbudet.

Brann feirer sølv

SØLV: Et fullsatt Brann Stadion feirer sølv i opprykkssesongen til eliteserien.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

«Tjukk og feit og full og seriesølv», sang Bataljonen. Og sølv er godt som gull i Bergen etter to år med skam, smerte og ydmykelse.

– Det har vært et fantastisk år. Vi har jobbet så hardt og det er så deilig å få sølvet tilbake til Bergen. Nå skal vi ut og representere Norge i Europa, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

De fleste tippet oss på nedre halvdel. Det har vært en sinnsyk sesong, sier Erik Huseklepp, som i kveld takket av etter over 300 kamper for sportsklubben.

Brann-spillerne hyllet Huseklepp:

Brann-spillerne kastet Erik Huseklepp i luften etter det som trolig blir hans siste kamp i Brann-trøyen.

Nilsen opphever alkoholforbudet

Ikke siden Start rykket opp i 2005 har et nyopprykket lag tatt den nest gjeveste medaljen i eliteserien. Men Bergens stolthet har reist seg som selveste Lasarus etter nedrykket i 2014.

Med på ferden fra skjærsilden til himmelen har Brann-kaptein Vadim Demivod vært sentral. Nå reiser han trolig videre.

– Dette er fantastisk. Vi har slitt oss gjennom 1. divisjon og er nå Norges nest beste lag. Det er forjent og vi har vært i toppen hele veien. Andreplassen beviser det, sier Vadim Demidov til NRK.

Brann lagbilde

BERG-OG-DAL-BANE: Fra nedrykk for to sesonger siden til sølv i opprykkssesongen. – Nå skal alkoholforbudet oppheves for en kveld, sier Lars Arne Nilsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Beviset på sølvmedaljen fikk spillerne på Brann Stadion i kveld. Etterpå venter sene nattetimer på byen.

– Vi skal samles alle sammen og så skal vi ut og feire. Vi tar oss vel en liten tur i kveld, det er lov i kveld, forsikrer Nilsen.

Småbarnsfar Demidov lover å ta sjefen på ordet.

– Ungene er sendt hjem. Det blir en flott russisk feiring for min del i kveld, sier en lattermild Demidov.

Huseklepp leverte i avskjeden

Vinterkalde Brann Stadion var fylt til bristepunktet, men fansen ble raskt varmet opp av selvsikre rødkledde. Allerede etter 18 minutter sendte Jakob Orlov hjemmelaget i ledelsen etter et innlegg fra Erik Huseklepp, stadionyndlingen som søndag trolig spilte sin siste kamp for favorittklubben.

Gili Rolantsson

DOBLET: Gili Rolantsson fikk all tid i verden til å sette inn 2–0 like før pause.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Like før pause doblet Gilli Rolantsson ledelsen. Nykommeren fra Færøyene bommet med et innlegg, men fikk ballen servert på sølvfat av Sarpsborg-midtstopper Sigurd Rosted. Rolantsson fikk all verdens tid og rom til å hamre inn sitt første Brann-mål.

... og takket fansen

Kvaliteten på spillet dalte utover i andre omgang, og ikke før i det 71. minutt ble det skikkelig liv på tribunene igjen. Da valgte trener Lars Arne Nilsen å ta Erik Huseklepp av banen. Brann-veteranen fra Bergen, som har vært fansens kjæledegge siden 2006, forlater klubben etter årets sesong og skal neste år spille for FK Haugesund.

Erik Huseklepp

SØLVBUKETT: Erik Huseklepp takker av i klubben etter over 300 kamper for Brann. Her mottar han blomster fra publikum etter kampslutt.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Kastet målvakten i angrep

Nesten to minutter på overtid reduserte Sarpsborg, og det siste minuttet var det både spenning og ampert på banen da østfoldingene kastet alt de hadde i angrep i jakten på en utlikning.

Men til ingen nytte. Kampen endte 2-1, og da eksploderte Brann Stadion. Årets sølvmedalje er den første siden Bergens stolthet havnet på plassen bak Rosenborg i 2006, og edelt metall for første gang siden gullet i 2007.

Nødbluss på Brann Stadion

DUKET TIL FEST: Et fullsatt Brann Stadion eksploderte i det dommeren blåste i fløyten. Sarpsborg klarte ikke gjøre noe med et sølvjagende Brann søndag kveld.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Nær atten tusen publikummere reiste seg og hyllet Huseklepp da bergenseren ble tatt av i det 71. spilleminutt. Mannen fra Sandsli har slitt med å få tillit fra trener Nilsen denne sesongen, men det har ikke satt noen demper på sesongavslutningen som søndag kulminerte i sølvmedalje.

– Jeg har det helt fantastisk. Det var en sinnsyk avslutning for meg å være med å ta sølv. Det er trist at jeg ikke skal spille mer for Brann, men det har ikke gått opp for meg helt enda. Fansen var fantastisk og supporterne har alltid vært helt fantastiske mot meg, sa Erik Huseklepp etter å ha spilt sin siste kamp for rødtrøyene.

Siste video

Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.
Programleiar: Tale Hauso
Se 30 timers sending oppsummert på 63 sekunder.