Solgte kun 3000 billetter i Bergen

Bergenserne sviktet fullstendig Kings Of Leon. Nå er konserten på Brann Stadion 9. august avlyst. Arrangøren taper store summer.

Kings Of Leon

AVLYSER I BERGEN: Kings Of Leon traff ikke konsertpublikummet i Bergen.

Foto: Jeff Christensen / Ap

Godt over 20.000 billetter var lagt ut til konserten, hvor også Idol-stjernen Eirik Søftelands King Calling skulle opptre. Etter tre måneders salg, er det kun gått unna nok billetter til å fylle den ene sekstenmeteren.

Konserten skulle arrangeres av selskapet Rock In Bergen, med både Sportsklubben Brann og teamet bak Skånevik Bluesfestival i kulissene.

Ville gjennomføre konserten

Selskapets PR-rådgiver, Tom Rasmussen, sier at arrangøren er skuffet over manglende samarbeidsvilje fra både bandet og deres management.

Rock In Bergen ønsket nemlig å gjennomføre konserten, til tross for det svake billettsalget.

– På grunn av at det er solgt så få billetter, kunne ikke arrangøren betale andre avdrag av det avtalte honoraret. Rock In Bergen har skissert flere forskjellige løsningsmuligheter, men artisten har pekt på den opprinnelige avtalen og misligholdet av den, sier Rasmussen.

– Ikke aktuelt å flytte konserten

Han sier det aldri har vært aktuelt å flytte konserten til en mindre arena.

– En slik produksjon kan ikke nedskaleres, sier Rasmussen.

Rock In Bergen får ikke tilbake det de allerede har betalt til Kings Of Leon. I tillegg må de bære en rekke andre kostnader i forbindelse med forberedelsene og avlysningen.

Det har ikke lyktes NRK å få kontakt med Alf Warloe Christophersen i Skånevik Bluesfestival.

Kjøpte billetter kan refunderes gjennom Billettservice.

MUSE-konserten selger jevnt og trutt

19. juli spiller MUSE på samme arena. Heller ikke denne konserten er utsolgt, men Frank Nes i Bergen Live forsikrer at denne konserten ikke er i fare på noe vis.

– Vi selger billetter til MUSE-konserten hver eneste dag, sier han.

Nes karakteriserer avlysningen av Kings Of Leon-konserten på «veldig trist», men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.