NRK Meny
Normal

Søker skipper til Gaza-skip

LO, Arbeiderpartiet i Hordaland og Vestnorsk Transportarbeiderforening er noen av dem som jobber for å sende et norsk skip til Gaza.

Mavi Marmara skimtes bak det israelske flagget

Her ligger det tyrkiske skipet Mavi Marmara som i mai ble utsatt for en israelsk bording.

Foto: AMIR COHEN / Reuters

Planen er å sende et norsk Gaza-skip med aktivister, politikere og kjendiser for å bryte den israelske blokaden. Etter den israelske bordingen av det tyrkiske skipet Mavi Marmara i mai, tok LO-laget et initiativ for å sende et norsk skip med nødhjelp til området.

Nå har initiativet fått støtte fra flere politiske partier, fagforeninger og andre organisasjoner. Målet er å få sendt den norske hjelpekonvoien til Gaza over årsskiftet, skriver Klassekampen lørdag.

Trenger skipper

– Vi må først finne en skipper, når det er gjort må vi jobbe for å finne et skip, sier Christopher Beckham, LO-sekretær i Bergen til NRK.

Så langt har det vært snakk om å bruk en av de gamle hurtigrutene, men først må de få på plass mannskapet. Det er usikkert om dette vil bli et eget skip fra Norge, eller om det blir et nordisk samarbeid.

Ønsker søkelys på saken

– Nå håper vi at dette kan få oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt slik at en kan få satt enda mer søkelys på situasjonen slik at Israel beliter seg i forhold til de vedtakene som er gjort i FN, sier han.

Dette er noen av dem som har sluttet seg til initiativet: LO, Arbeiderpartiet i Hordaland, Hordaland SV, Rødt, Norsk Folkehjelp, Amnesty, Fellesorganisasjonen, Vestnorsk Transportarbeiderforening, Fagforbundet og Palestinakomiteen.

LES OGSÅ: Trues på livet etter Gaza-aksjon

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.