Normal

Robert hjalp minst 30 bilister i snøkaoset

Robert Søreide hylles etter innsatsen i trafikkaoset i Bergen i dag. – Det skulle bare mangle, mener han, etter å ha brukt over en time på å dytte 30-40 biler opp bakken.

Robert Søreide Helldal

DAGENS HELT: Robert Søreide var på vei hjem fra jobb, men stoppet bilen for å hjelpe andre bilister i Helldal i Bergen.

Foto: Privat / NRK

Det store snøfallet gjorde at trafikken sto stille på flere veier i og rundt Bergen fredag. Fra klokken 13 begynte meldingene å strømme inn om biler, busser og vogntog i trøbbel.

Politiet ba dem som kunne, om ikke å legge ut på veiene i bergensområdet.

– Det er veldig mye kø inn og ut av Bergen sentrum, i alle retninger. Men det virker som folk tar det med ro på veiene, og vi har ingen alvorlige hendelser, sa operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt til NRK klokken 15.

Problemene fortsatte utover ettermiddagen og kvelden. Klokken 21.45 opplyser Vegtrafikksentralen at det kaoset og køene er borte.

– Men det fryser jo på, og det er ikke helt svarte veier overalt, så folk må kjøre forsiktig, påpeker trafikkoperatør Lise Kristoffersen.

Følg trafikkutviklingen her:

Se bildene fra snøkaoset i trafikken:

Tre trailere med problem i Vallaheiane
Foto: Lars Chr. Wallace / NRK

Dyttet flere titalls biler opp bakken

På fv. 580 Hardangervegen var det lenge kilometerlange køer mot både Arna og Nesttun, fordi bilene hadde problemer med å komme seg opp bakken ved Helldal skole.

En kvinnelig bilist tok kontakt med NRK for å takke en mann som ifølge henne hadde dyttet et tjuetalls biler opp bakken.

– Det er ikke noe politi her eller noen ting, men han har stått her lenge nå, og dyttet alle bilene opp bakken. Han fortjener virkelig en hyllest, sier kvinnen.

En av NRKs journalister trengte også hjelp med å komme seg over bakketoppen på vei til jobb, og ble dyttet i gang av en hjelpsom mann i en firmabil fra Byggmester Yngve Ellingsen AS.

Helldal kø i snøkaos

SNØKAOS: Flere biler hadde store problemer med å ta seg opp bakken i Helldal på Hardangervegen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Telefonstorm av folk som vil takke

Mannen som hjalp både NRKs journalist og NRK-tipseren, viser seg å være Robert Søreide, tømrer i firmaet.

– Jeg har fått høre at det har vært telefonstorm på kontoret i ettermiddag, forteller Søreide, når NRK får snakke med ham i 18-tiden.

– Jeg hadde på meg firmajakke, og den er det tydeligvis mange som har sett. Og så har de ringt firmaet for å takke, sier Søreide.

– Skulle bare mangle

Han forteller at han var på vei hjem fra jobb da han så bilene som hadde problemer.

Robert Søreide

DAGENS GODE HJELPER: Robert Søreide.

Foto: Privat

– Det begynte med en Volvo som sto fast. Så måtte mange biler stoppe i bakken bak den. Dermed kom de seg ikke i gang igjen, forteller han.

– Jeg prøvde bare å gjøre en innsats, slik at alle kunne komme seg hjem, sier Søreide, som forteller at han sto på stedet i én time og 20 minutter.

Han anslår at han til sammen hjalp mellom 30 og 40 biler. Mot slutten fikk han hjelp av en ung mann som bodde i et hus i nærheten.

– Da jeg dro, fløt trafikken fint, sier tømreren, som i dag ble mange bergensbilisters helt.

– Det er kjekt å bli hyllet, men det skulle bare mangle at jeg hjalp til, sier Søreide.

Flesland var stengt

Bergen lufthavn Flesland var stengt en periode på grunn av snøfallet, men ble gjenåpnet i 16-tiden.

Tolv fly ble omdirigert til andre flyplasser, og opp mot 10.000 mennesker ble berørt av forsinkelser, opplyser lufthavnsjef Aslak Sverdrup klokken 18.45.

Følg snøkaoset her: