Snøen knuste Bergens gamle nedbørsrekord

Aldri har det vært mer drittvær i Bergen enn i 2015. Nå er også den eldste nedbørsrekorden historie

Anne Askvik og Steinar Hvål feiret juleværet med å ta barna med på aketur på Storetveit 3. juledag.

PÅ AKETUR: Anne Askvik og Steinar Hvål tok barna Jakob og Edvard med på julens første aketur på Storetveit da snøen falt i Bergen søndag formiddag.

Julaften kunne bergenserne juble over tidenes verste nedbørsår på nåtidens målestasjon, Florida på Nygård i Bergen sentrum. Da passerte regnmåleren skrekktallet fra 2005, som lød på 3051,8.

Nå er også rekorden fra den gamle målestasjonen Fredriksberg på Nordnes danket ut, selv om dagens målinger skjer ca. to kilometer lenger øst.

Dermed kan vi trygt slå fast at 2015 er det våteste året i Bergen i nyere tid.

Regnskyll under arrangement på Bryggen

SØKKVÅTT: Det har vært høyrisikosport å bevege seg utendørs i Bergen uten paraply i år.

Foto: Mona Maria Løberg / Naturvernforbundet Hordaland

Én millimeter over

Klokken 12 søndag lød årstotalen på 3069,2 millimeter nedbør hittil i år.

– Rekorden fra 1967 var på 3068,2 millimeter. Kl. 7 søndag morgen var det kommet 3066,9, og etter det har det kommet flere millimeter med nedbør i form av snø. Så ja, rekorden er slått, forteller statsmeteorolog Trond Thorsteinsson ved Vérvarslinga på Vestlandet.

– Gratulerer med dagen!!!

– Hehe, skal jeg si takk nå?

– Ja, er det ikke litt stas?

– Både og. Det er morsomt med rekorder, altså. Men det var jo ikke så overraskende, siden vi bare manglet noen millimeter, sier Thorsteinsson.

Og snøen faller fortsatt, så rekorden vil bare styrkes frem mot nyttårsaften.

Glede, glede, glede

Der den forrige rekorden førte med seg et ufyselig vær på selveste julaften , blir nok søndagens langt bedre mottatt. Ved nitiden på morgenen 3. juledag begynte det nemlig å falle snø i Bergen for aller første gang denne julen.

Byens befolkning var ikke sen om å ta det tynne hvite dekket i bruk til både aking, skigåing, snøengler og snømenn. Ikke minst blant barna var det mye glede å se.

På Storetveit i Bergen hadde Anne Askvik og Steinar Hvål med seg barna ut på julens første aketur. Der var det bare smil og jubel over nedbøren.

– Det er godt den kommer som snø, smiler pappa Steinar Hvål lettet.

Laster kart, vennligst vent...

Søk i valresultata

valg-dekorasjon