Legg bort aversjonene. Begynn forsiktig med kongesnegler som du får kjøpt i delikatessebutikker. Neste trinn kan være å prøve vanlige strandsnegler eller krokkelurer.
Slik gjør du
Legg sneglene med huset på i en kasserolle sammen med gulerøtter og vanlig løk. Ha over KALDT vann og tilsett rikelig med salt. La dette koke i ca 20 minutter.
Mens sneglene koker lager du tilbehøret, nemlig hvitløksmajones.
Tilbehør
Kok opp noen hvitløk så de blir passelig møre. Skjær av endene.
I en bolle har du et helt egg og to eggeplommer sammen med hvitløken som kan deles.
Tilsett så ca 2 dl rapsolje, ½ teskje hvitvinseddik, litt Colemans sennepspulver, litt salt og litt grovkvernet pepper.
Sett så stavmixeren helt i bunnen av bollen og start støtvis slik at majonesen ikke skiller seg.
Majonesen kan smakssettes med urter etter eget ønske istedenfor hvitløk.
En fryd
Når sneglene har kokt i ca 20 minutter legger du dem i en dyp tallerken. Trekk ut kjøttet, men pass på å ta bort den sorte kappen som sitter i enden av kjøttet.
Dypp sneglekjøttet i majonesen og fryd ganen.
Lykke til!