224.000 bestillinger på 2.500 cupfinalebilletter

Enorm pågang etter cupfinalebillettene som legges ut på det åpne markedet. Interessen er ti ganger større enn i fjor.

Brannsupportere jubler

BRANN-DOMINANS: Brann-supportere jubler da Brann slo Lyn 4-1 i cupfinalen 2004. I år er pågangen ekstrem stor for cupfinalebillettene - og Brann-fans har søkt om flest billetter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Av totalt 25.000 billetter til cupfinalen på Ullevaal 6. november, er det kun 2.500 billetter som legges ut på det åpne markedet.

Resten av billettene gis til de to cupfinalelagene, fotballforbundets samarbeidspartnere, Ullevaals VIP-klubb, fotballkretsene og en rekke andre aktører.

Mens Brann og Aalesund selv gjør sitt beste for å fordeler klubbens billetter til sine sesongkortinnehavere, måtte alle andre som vil se cupfinalen søke på NFFs sider forrige uke.

2.500 billetter - 224.000 billettønsker

NRK har fått tallene på hvor mange som hadde lagt inn billettønske da søkesiden hos Billettservice stengte midnatt fredag.

Totalt var det kommet inn 62.047 bestillinger - på tilsammen 224.436 billetter. Det betyr at etterspørselen er nesten 90 ganger større enn tilbudet.

Og tallet på bestillinger har egentlig vært høyere, men Billettservice har vasket listene for alle bestillinger gjort på samme e-postadresse, forteller informasjonsrådgiver Yngve Haavik i NFF.

– Interessen er enorm. Det er det generelt rundt NM-finalen, men det er helt klart at når publikumslag som Aalesund og Brann er finalen blir pågangen ekstra stor, sier Haavik.

Halvparten Brann-fans

Interessen fordeler seg slik:

  • Brann-supportere: cirka 34.400 bestillinger
  • Aalesund-supportere: cirka 18.800 bestillinger
  • Nøytrale: cirka 8.800 bestillinger

Med andre ord står Brann-fansen for cirka halvparten av interessen for de åpne billettene.

Til sammenligning fikk en inn litt over 6.000 bestillinger da Follo og Strømsgodset spilte cupfinale i fjor.

– Det sier litt om hvor stor pågangen er i år. Vi har ikke gode historiske tall på dette, og jeg skal ikke slå fast at dette er noen rekord, men det er mye som tyder på det, sier Haavik.

Får gladmeldingen onsdag

Og loddtrekningen har allerede funnet sted hos Billettservice, og de heldige vinnerne vil legges inn i billettsystemet de neste dagene.

– De utvalgte vil få en e-post i løpet av onsdag dersom de har fått billett, sier Haavik.

Aalesund og Brann bestemmer selv hvordan de vil fordele billettene til sine mest trofaste fans og medlemmer. Her kan du lese mer om hvordan de to klubbene skal fordele billettene: