Slik slipper de avhør

Politiet er lut lei unnskyldningene de fire i Dung-saken skal ha brukt for ikke å møte i avhør. Forsvarerne mener kritikken er flåsete.

Bilde av Dung Tran Larsen

SAVNET: Dung Tran Larsen ble meldt savnet i juli i år. Politiet tror kvinnen er drept, men har ikke funnet liket.

Foto: NRK

De fire personene som er siktet for drap, eller medvirkning til drap, på den savnede Dung Tran Larsen, har under hele etterforskningen vært svært vanskelige å få i tale for politiet.

Politiet gir nå uttrykk for stor frustrasjon over de siktedes oppførsel, som politiinspektør Tore Salvesen finner påfallende.

 

 - Slår tilbake på dem selv

- Jeg kan ikke forstå at de ikke vil prioritere å møte i avhør. Det eneste vi får er en rekke unnskyldninger. Om de skulle ha et ønske om å trenere saken, så er det bare dem selv det går ut over, sier Salvesen til Bergens Tidende.

Avisen gjengir i dag en rekke av årsakene de siktede ifølge BT skal ha oppgitt for å slippe å møte i avhør:

* Orker ikke
* Vil ikke
* Venter på retten
* Vil ha barna først
* Vil ha spørsmålene på forhånd
* Akutt sykdom
* Vonde rygger
* Krav om dokumentinnsyn

De siktedes forsvarere rister på hodet over kritikken, og mener politiet har seg selv å takke.

- Ingen tillit til politiet

- Min klient har svart på flere av de samme spørsmålene i avhør flere ganger. Politiet snur steiner de allerede har snudd. Min klient har rett og slett ingen tillit til politiets arbeid, sier advokat Stein Erik Ottesen, som er svigermorens forsvarer, til BT.

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer svigerfaren, mener utspillet fra Salvesen er flåsete.

- Enkelte av de siktede har forklart seg i dagevis i denne saken. Dersom politiet ikke har fått de svarene de trenger, så sier det mer om politiet enn om de siktede, sier Riple til BT.