Slik ble USA-flyet ønsket velkommen

For første gang på 25 år landet et amerikafly på Vestlandet. Men jomfruturen for Norwegians USA-satsing var sterkt forsinket.

Vannbro

TRADISJON: Tradisjonen tro, ble det første amerikaflyet på 25 år ønsket velkommen med vannbro av Avinors brannbiler.

Foto: Erling Johnsen / NRK

Med vannbro fra Avinors brannbiler ble det aller første Norwegian-flyet fra New York ønsket velkommen med vannbro i Bergen lørdag ettermiddag.

– Det er første gang på 25 år at det har vært en flyvning mellom USA og Vestlandet, og første gangen vi får amerikanske turister rett fra New York til Bergen, sier Ingrid Sofie Helgesen, som er forretningsutvikler i Avinor.

Dreamlineren landet klokken 17, drøye seks timer forsinket.

I ankomsthallen står en venninnegjeng og venter på Vilde Sævdal, Amalie Bu og Martine Stokke. Trioen, som har backpacket jorden rundt de siste tre månedene, tas imot med plakater hyl og sang.

– En fantastisk mottakelse, slår Amalie Bu fast.

Forsinket retur

Norwegians Dreamliner-forsinkelse satte hun imidlertid ikke pris på.

– New York er jo ikke den verste byen man kan være fast i. Men når man har vært borte så lenge, så var det kjedelig å bli forsinket. Det var en kjip ventetid, sier Amalie Bur.

Se videoinnslag fra ankomsthallen:

Første amerikafly på mange tiår

Også for dem som skulle bli med på den første New York-turen fra Bergen opplevd forsinkelser.

Opprinnelig var avgangen satt til 18.20, men Dreamlineren kom seg ikke i luften før klokken var blitt 19.40 lørdag kveld.

Flere Norwegian-forsinkelser

I tillegg til den forsinkede jomfruturen har selskapet flere forsinkelser på sine USA-avganger denne helgen. Blant avgangene Norwegian selv oppgir at er forsinket, er flere til og fra Fort Lauderdale i Florida.

En av disse er Flight DY 7032 fra Fort Lauderdale, som etter planen skulle lande på Gardermoen klokken 12.35. Flyet er kraftig forsinket, og er nå ventet tidlig søndag morgen.

Dette fører ifølge Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til følgeforsinkelser. Flight DY 7031, skulle etter planen ta av fra Gardermoen klokken 15.40 lørdag ettermiddag.

Flyvningen til Florida er nå satt opp klokken 07.15 søndag morgen, noe som innebærer en forsinkelse på over 15 timer.

Ifølge Sandaker-Nielsen er det de mye omtalte Dreamliner-flyene som skaper problemer på Florida-flyvningene.

– Bakgrunnen er at vi hadde tekniske problemer på to maskiner tidligere i uka. Den ene kom seg opp i lufta igjen relativt raskt, mens den andre ble stående på bakken litt for lenge