NRK Meny
Normal

Slayer topper metalfest i Bergen

Kerry King & co får med seg Mastodon og Gojira på Bergenhus festning 13. juni.

Kerry King i Slayer i Polen 2010

GITARLEGENDE: Kerry King på scenen i Polen under Slayers sett på The Big Four-turnéen i 2010.

Foto: Alik Keplicz / Ap

– Her har man tre av den harde metalens største nytenkere på et brett. Fra unge og fremadstormende til premissleverandører og veteraner, sier Frank Nes i Bergen Live.

LES OGSÅ: 84.000 Springsteen-billetter revet vekk | Her er konsertvåren i Bergen 2012

En av «The Big Four»

Amerikanske Slayer regnes som et av verdens største trashband og har de siste årene turnert som en av «The Big Four» sammen med Metallica, Megadeth og Anthrax.

Gruppen ble dannet i 1981 av gitaristene Kerry King og Jeff Hannemann. King var også en kort periode medlem av Megadeth, men røk uklar med Dave Mustaine (ex-Metallica) etter kort tid.

Kontroversielt band

Slayer fikk sitt store gjennombruddet med det kontroversielle albumet «Reign In Blood» i 1986, en plate som skapte debatt både på grunn av coveret og tekstene.

Låten «Angel Of Death» handlet om Joseph Mengeles eksperimenter med mennesker i Auschwitz. Teksten førte til anklager om rasisme og nazi-sympatier, noe låtskriver Jeff Hanneman har brukt mange intervjuer på å tilbakevise.

Sist gang Slayer var i Norge, var da de spilte to konserter med Megadeth på Sentrum Scene i Oslo i mars i fjor.

Får med seg norgesvenner

Konserten på Bergenhus blir den første i Bergen og den eneste i Norge i denne omgang for Slayer. Supportbandene Gojira og Mastodon har begge spilt i Bergen tidligere og har et trofast publikum i Norge.

Førstnevnte varmet blant annet opp for Avenged Sevenfold i fjor og spilte alene på Verftet samme høst, mens Mastodon gjestet Bergen for første gang andre pinsedag i fjor.

Konserten på Bergenhus er en del av Bergen Calling-konseptet og skjer på Plenen, som tidligere har huset bl.a. Kaizers Orchestra. Plenen har plass til seks tusen publikummere.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

HER SKJER DET: Plenen på Bergenhus festning har plass til seks tusen publikummere. Her fra Kaizers-konserten i fjor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik