Seksbarnsmor drept – ektemannen siktet

En kvinne (39) ble onsdag funnet død på Askøy utenfor Bergen. – Mannen (41) møtte opp ved Bergen fengsel og fortalte at han hadde drept sin kone, sier politiet.

Kvinne funnet drept på Follese

DRAPSALARM: En kvinne ble funnet død på Follese, og politiet har siktet mannen for forsettlig drap.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Pressekonferanse om drap på Follese, Askøy

Seksjonsleder Thomas Sørensen i etterforskning og lensmann Helge Stave ved Askøy lensmannskontor informerte om drapet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Politiet kalte i ettermiddag inn til pressekonferanse, etter at en kvinne ble funnet død i en bolig på Follese på Askøy utenfor Bergen.

– Vi fikk melding klokken 13.21 om at en mann møtte opp ved Bergen fengsel med pakket koffert og fortalte at han hadde drept sin kone, fortalte lensmann Helge Stave til et samlet pressekorps på Askøy lensmannskontor.

Siktet for forsettlig drap

Politi

DRAPSALARM: En kvinne ble funnet død på Follese, og politiet mener hun kan ha blitt drept. En mann er pågrepet.

Foto: Anders Ekanger

Kvinnen (39) ble funnet død i deres felles hjem, som nå er sperret av.

Mannen (41) som er arrestert er foreløpig ikke avhørt av politiet, men er siktet for forsettlig drap, opplyser Stave.

– Vi kjenner ikke til motivet for handlingen. Vi vil forsøke å få avhørt mannen i løpet av kvelden.

Har seks barn sammen

Ekteparet er norske statsborgere med somalisk bakgrunn. Sammen har de seks barn mellom ett og 18 år. Alle de er tatt hånd om av barnevernet, ifølge politiet.

Det er foreløpig uklart om noen av de var hjemme da dette skjedde. Lensmann Helge Stave sier siktede mest sannsynlig blir fremstilt for fengsling på fredag.

En etterforskningsgruppe er satt i gang med saken og gjør undersøkelser ved åstedet. Rundt klokken 15.30 ankom krimteknikere fra politiet åstedet.

Gir få detaljer

Politiet forteller til NRKs reporter på stedet at de vil bruke timene utover ettermiddagen og kvelden til å gjøre grundig etterforskingsarbeid i boligen. I tillegg vil politiet hente inn avhør fra venner og bekjente av ekteparet.

Lensmann Helge Stave vil ikke kommentere om den siktede er en kjenning av politiet fra før av. Han vil heller ikke si noe om eventuelt bruk av drapsvåpen.

– Vi kan ikke kommentere det, først må den mistenkte få mulighet til å avhøre seg for politiet. Det håper vi skal skje i løpet av kvelden, avslutter Stave.

Intervju med lensmann Helge Stave om drapet på seksbarnsmor

Laster kart, vennligst vent...

Follese på Askøy ligger vest for Bergen