Slaps, snø og glatte veier – slik så det ut på motorveien

Glatte veier, snøfall og uvær skaper problemer i hele Sør-Norge. I Bergen var det problemer på flere veier onsdag morgen.

Motorveien E39

IKKE BRØYTET: Tidlig onsdag morgen så det slik ut på motorveien i Åsane.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

De som var tidlig på veien i bergensområdet, måtte forsere ubrøytede veier. Fortsatt jobber veivesenet hardt med å få brøytet og saltet sideveiene.

Snøfillene som har kommet, har skapt flere trafikksituasjoner. En bilist kjørte utfor veien vest av Kolltveittunnelen på Sotra. Han er uskadet, og trafikken kunne passere på stedet.

– Det er vinter og slaps på veien. Selv om vi har hatt folk ute i hele natt, er det glatt mange steder. Det er nok køer, og det vil fortsette utover morgenen, sier vaktoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen til NRK.

Stølsvegen

UBRØYTET: Stølsvegen i Indre Arna i Bergen klokken 08:00 onsdag var ennå ikke brøytet.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Stengt i fjellet

Over hele Sør-Norge meldes det om vanskelige kjøreforhold i morgentimene.

Fjellovergangene er spesielt utsatt:

  • Haukeli og Hardangervidda er stengt.
  • På Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring.
  • Aurland - Hol er stengt.
  • Vikafjellet er også stengt.

I tillegg er E16 stengt i Nakkagjelstunnelen på grunn av at en stein kan falle ned fra tunneltaket. Tunnelen blir ikke sjekket før i løpet av formiddagen, opplyser Vegtrafikksentralen.

Problemer i flytrafikken

Dermed er Østlandet nesten helt isolert i dag. Bare over Filefjell, via Hardanger, er det mulig å komme seg til Bergen uten for store hindringer.

I Hardanger utsettes nå veiarbeid ved Laupsanes mellom Norheimsund og Granvin for å avhjelpe den økte trafikken som følge av at E16 er stengt.

Også flytrafikken har problemer etter at snøfreseren på Flesland ikke ville være med på laget. Nå er det satt inn reservefreser, men Avinor melder om forsinkelser i morgentimene.