Buss kolliderte med personbil: – Det var som en film

En med buss med rundt 30 skoleelever kolliderte med en personbil i Bergen. – Folk fløy over seter og ut i midtgangen, forteller passasjer.

Personbil mot buss i Arna

ULYKKESSTEDET: Bussen kolliderte med personbilen front mot front.

Foto: Tomas Johannessen / 03030-tipser

Ulykken skjedde like nord for krysset til Espelandshallen på fylkesvei 580 mellom Nesttun og Arna i Bergen.

Ombord var rundt 30 skoleelever og et titalls andre passasjerer. En av dem var Tomas Johannessen. Han forteller at alt gikk som i sakte film da bussen plutselig bråbremset.

– For meg virket det som om personbilen kom over i feil kjørefelt. Det var en kraftig smell og det ble fullstendig kaos inne på bussen. Folk fløy over seter og ut i midtgangen, forteller Johannessen.

Fem skadde

Fire personer ble sendt til legevakten med lettere skader, mens sjåføren av bilen ble sendt til traumemottaket på Haukeland universitetssjukehus.

– Jeg hjalp vedkommende ut av bilen. Sjåføren virket å være i sjokk. Jeg er også litt shaky, men det gikk heldigvis bra med de aller fleste på bussen, sier Johannessen.

Han mener det er alvorlig at bussen ikke hadde setebelter.

– Denne strekningen er belastet, med små marginer mellom kjørefeltene. Det er smalt. Setebelter burde være på alle busser i Bergen, sier Johannessen.

Buss og personbil i ulykke mellom Arna og Nesttun

KRAFTIG SMELL: Fem personer ble lettere skadd i ulykken.

Foto: Tomas Johannessen / 03030-tipser

Mistanke om rus

– Skolebarna blir nå sett til av helsepersonell, men ingen av dem skal være alvorlig skadet, sa vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til NRK rett etter ulykken.

Trafikkselskapet Tide opplyser at det var en ordinær rutebuss med mange skoleelever som kolliderte. Det dreier seg om linje 90 som går mellom Nesttun og Arna.

Veien var lenge stengt ved ulykkesstedet, men er nå åpnet for trafikk. Politiet har etterforsket ulykkesårsaken.

– Vitner har fortalt at det var personbilen som kom over i feil kjørefelt. Vi mistenker ruspåvirket kjøring og det vil bli tatt blodprøve av sjåføren, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Mikkelsen i politiet.

Trafikkulykke Hardangerveien

KØER I HARDANGERVEIEN: Veien var i en periode stengt. Det førte til køer i området.

Laster kart, vennligst vent...

HARDANGERVEIEN: Ulykken skjedde ved Lonaleitet mellom Nesttun og Arna.