NRK Meny
Normal

Skarsfjord: - Cato bør være ydmyk

Brann-treneren tar ingen selvkritikk etter Cato Hansens utblåsning.

Cato Hansen i aksjon for Brann

SJELDENT INNHOPP: Brann-fansen har ikke fått se Cato Hansen ofte.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Onsdag gikk omsider den lenge omtalte byttehandelen mellom Brann og Sogndal i boks, etter at den siste av de tre spillerne har fått i orden sin personlige kontrakt. Dermed går Sogndal-keeper Piotr Leciejewski til Brann, mens Cato Hansen og Kenneth Udjus blir Sogndal-spillere. Kun medisinske tekster og spillernes underskrifter mangler før byttehandelen er gjennomført.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for både spillerne og klubbene, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.no.

Rune Skarsfjord

IKKE DÅRLIG SAMVITTIGHET: Brann-trener Rune Skarsfjord

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

LES OGSÅ: Saftkokaradn nøgd med bytehandel

Hansen irritert på Brann

Men for Cato Hansen var det med blandede følelser han stilte opp til avskjedsintervju med bergenspressen.

- Jeg føler at jeg ikke har fått vist hva jeg har å by på, og jeg har heller ikke fått sjansen til å gjøre det. Det irriterer meg fortsatt. I perioder har jeg følt at jeg burde fått spille, uten at det har skjedd. Da er det vanskelig å holde motet oppe, sier Hansen til NRK.no.

- Føler du at du var uønsket i Brann?

- Ja, jeg gjorde det. De ga meg jo beskjed om at jeg burde finne meg noe annet, så da var det jo bare å gjøre det. Nå kommer jeg til en nye sjanser, ny spillergruppe og en ny trener som har veldig tro på meg. Det har mye å si for meg, sier Hansen.

- Bør være ydmyk

Piotr Leiciejewski

NY BRANN-KEEPER: Piotr Leiciejewski

Foto: Sander Heggheim

Brann-trener Skarsfjord tar ikke kritikken til seg.

- Det er naturlig at han er frustrert og bitter, men vi har brukt mye tid på Cato og gitt ham mange sjanser. Det er ikke mye som skal til før han får gjennombruddet, men jeg tror sjansen for det er større i Sogndal. Han bør være ydmyk over at han får denne muligheten, sier narvikingen.

Keeper Kenneth Udjus har stått i skyggen av Håkon Opdal helt siden han kom til Bergen før 2007-sesongen. Skadeavbrekk hos oddingen har gjort at Udjus tidvis har fått sjansen, blant annet i europacupen mot Deportivo La Coruna, men ellers har veien frem til stengene vært lang.

- Akkurat i fjor følte jeg at jeg burde ha fått sjansen, men jeg er på ingen måte bitter. Jeg har hatt en kjempefin tid i Brann, men nå føles det riktig å flytte på seg. Det å få stå fast i eliteserien er en stor mulighet for meg, sier Udjus til NRK.no.

Vil gi Opdal en dytt

Kenneth Udjus

NY SOGNDAL-KEEPER: Kenneth Udjus

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Piotr Leciejewski får trolig sin debut allerede kommende lørdag mot Åsane i Vestlandshallen, fordi Håkon Opdal har pådratt seg en ansiktsskade under trening i Frankrike i juleferien. Skarsfjord ønsker foreløpig ikke å si noe om hvem av de to som vil bli satset på som førstekeeper, men legger ikke skjul på at klubben ønsker å gi Håkon Opdal et lite puff bak.

- De går inn i en konkurransesituasjon. I Håkon Opdal har vi en erfaren keeper med landslagserfaring, som er på vei tilbake til sitt toppnivå etter veldig store skadeproblemer. Kanskje er det dette som skal til for å få ham til å ta også de siste prosentene, sier Skarsfjord.

Brann-treneren mener dagens byttehandel viser på hvilken måte norske toppklubber blir nødt til å tenke i tiden fremover.

- Det er så lite penger i norsk fotball nå at slike bytteordninger vil bli en del av hverdagen, sier Skarsfjord. Han bekrefter at Brann har vært i dialog også med andre klubber, men hevder det ikke er noe mer slikt på gang - ennå.

Huseklepp og Austin kan forsvinne

Erik Huseklepp

FORSVINNER: Erik Huseklepp er på vei til skotsk fotball

Foto: Peter Morrison / Ap

Overgangene skjer samme dag som det blir kjent at Celtic ønsker seg Erik Huseklepp , og at Queens Park Rangers skal ha fattet interesse for Rodolph Austin. Skarsfjord vil ikke kommentere situasjonen rundt Huseklepp, men sier klubben er smigret over interessen for midtbaneterrieren fra Jamaica.

- Det er veldig gledelig. Rudy er kommet opp på et nivå hvor jeg ser det som naturlig at slike klubber, og gjerne enda større klubber, fatter interesse for ham.

- Hvilke konsekvenser får det for Brann om de begge forsvinner?

- Jeg har mine meninger om det og vil si fra om det, men det vil jeg ta internt. Min jobb er å gjøre mest mulig av de som til enhver tid sitter i garderoben, så får klubben stå bak de andre valgene som gjøres, sier Skarsfjord.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik