NRK Meny
Normal

Skarsfjord tror Brann klarer seg

Hønefoss-treneren tror gamleklubben berger plassen i eliteserien. Samtidig tar han trener Rikard Norling i forsvar. – Brann trenger tid til å bygge et storlag, sier Rune Skarsfjord til NRK.

Rune Skarsfjord

MÅTTE GÅ: Rune Skarsfjord gikk av som Brann-trener etter fjorårssesongen. Da hadde han over lengre tid vært utsatt for sterk kritikk og krav om hans avgang.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Rikard Norling

SLITER: Brann-trener Rikard Norling har fått en tung start på sin karriere i Bergen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bergens stolthet ligger for øyeblikket nest sist på tabellen med fattige tolv poeng etter 16 kamper. Kun Sandnes Ulf, som i dag får Tom Nordlie som ny trener, har gjort det verre hittil denne sesongen.

LES OGSÅ: No ser det skikkeleg mørkt ut for Brann

– Mer mekanismer enn fornuft

Men der gamletrener Rune Skarsfjord ble utskjelt og krevd fjernet i lang tid før han selv valgte å kaste kortene før jul i fjor, har nåværende Brann-trener Rikard Norling fått en arbeidsro forgjengeren bare kunne drømme om - selv om resultatene har vært enda svakere.

– Det handler nok mer om mekanismer i Bergen enn om fornuft, så det må man se litt større på, sier Skarsfjord, som i går ledet Hønefoss til 1-0-seier over Nest-Sotra på Ågotnes.

Ranheim ut av cupen

SJELDEN JUBEL: Erik Huseklepp jubler over scoring i cupen mot Ranheim. I serien venter bergenseren fortsatt på årets første scoring.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– All den støyen som ble gulpet opp i retning av meg, er med på å verne dem som er der nå. Det håper jeg de kan dra nytte av, sier narvikingen.

Tror andre lag vil gå opp i limingen

44-åringen legger ikke skjul på at han fortsatt følger situasjonen i Brann tett og har følelser for klubben. Han tror heller ikke at klubben rykker ned, selv om rødtrøyene i øyeblikket ligger an til direkte nedrykk.

– Tabellsituasjonen er ikke så farlig. Jeg håper og tror at det er en del andre lag som kommer til å rakne, mens Brann forhåpentligvis får ting på stell, sier Skarsfjord.

– I Bergen svinger det en del. Det er man vant til. Dette er litt av prisen vi må betale for det generasjonsskiftet som pågår i Brann. Ja, jeg sier «vi» fortsatt. Det kostet i fjor og det koster i år. Klubben trenger tid til å bygge et storlag, og jeg håper de får det, sier Hønefoss-treneren.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo