NRK Meny
Normal

Her blir Skandiabanken norsk

Den nettbaserte banken løsriver seg i dag fra sine svenske eiere og blir en selvstendig norsk bank med hovedsete i Bergen.

Skandiabanken på børs

NY NORSK BANK: I dag ble svenske Skandiabankens filial i Norge en egen norsk bank. Selskapet ble børsnoteres da børsen åpnet klokken ni. Bankkunde Monika Kjørsvik fikk æren av å ringe med bjellen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Klokken ni mandag ble Skandiabanken børsnotert i Norge. Verdien blir på nesten fem milliarder, noe som gjør det til det femte største hordalandsselskapet på børsen, bak Marine Harvest, Lerøy Seafood, Austevoll Seafood og DNO.

– For oss er det en stor dag, men kundene vil neppe merke de store forskjellene. Vi skal fortsette å gjøre det vi har gjort i alle år, og håpet er at de om mulig skal bli enda mer fornøyde med oss, sier leder i Skandiabanken, Magnar Øyhovden, til NRK.

Ansatte har kjøpt aksjer

Skandiabanken ble lansert i Norge som ren nettbank i 2000, som en norsk filial av det finanskonsernet Skandia. Banken har i dag 380.000 kunder i Norge og en forvaltningskapital på 64 milliarder kroner.

– Når vi nå blir børsnotert, kommer veldig mange av våre ansatte inn som eiere. Et stort antall av dem har valgt å kjøpe aksjer i banken, og det synes vi er veldig kjekt. Det viser at vi har engasjerte ansatte, sier Øyhovden.

Må skifte navn

Bruddet med Skandia-konsernet gjør at den norske Skandiabanken også må skifte navn. Bergensbanken har tre år på seg etter børsnoteringen på å finne frem til det nye navnet.

– Vi har god tid oss. Når den tid kommer, skal vi nok involvere kundene våre. Alle forslag blir mottatt med takk, sier Øyhovden.

Ansetter 17 nye medarbeidere

Samtidig som banken går på børs, oppbemanner kontoret i Fyllingsdalen i Bergen med 17 nye medarbeidere. Dermed øker antall ansatte til 310.

Skandiabanken

BASE I BERGEN: Filialen i Fyllingsdalen i Bergen blir nå bankens hovedkontor i Norge.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.