Normal

Skal se nærmere på planene for ny E16

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal se nærmere på planene for ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss. I ettermiddag var han ved rasstedet ved Boge i Vaksdal der det har gått to ras de siste dagene.

Helge Eidsnes & Ketil Solvik-Olsen

VED RASSTEDET: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir oppdatert av regionvegsjef, Helge Eidsnes.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Samferdselsministeren kom sammen med statssekretær Bård Hoksrud over med fly fra Oslo i morges. Like etter klokken 12 var følget med de to FrP-politikerne, samt representanter for kommuner og folk fra Statens vegvesen og Jernbaneverket fremme på rasstedet.

– For oss er det viktig at man på kort sikt arbeider for å få åpnet sambandet for trafikk igjen. Samtidig må man se på hva man i nær fremtid kan gjøre for å redusere risikoen for dem som ferdes på vei og bane, sier Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsministeren har bedt Statens vegvesen og Jernbaneverket se nærmere om noe av arbeidet som er foreslått kan fremskyndes.

– Vi må også komme i gang med å se på de store prosjektene for fremtiden. Disse vil vi kunne begynne å arbeide med politisk fra høsten av. Etter planen skal det ikke gjøres noe her på 10 år. Det holder ikke, sier Solvik-Olsen.

Klare krav fra lokale politikere

Eirik Haga, Henning Warloe og Hans Erik Ringkjøb

PÅ BEFARING: Ordfører i Vaksdal, Eirik Haga, byråd Henning Warloe fra Bergen og ordfører på Voss, Hans Erik Ringkjøb.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Representanter fra flere kommuner samt Hordaland fylkeskommune møtte statsråden i dag.

– Vi er glad for at han bruker tid på å besøke oss for å føle på den situasjonen vi nå har her, sier ordfører på Voss Hans Erik Ringkjøb.

Han mener det nå haster med å få utbedret denne strekningen.

– Vi har ingen tid å miste og er nødt til å få på plass finansiering for å komme videre. Problemene her vil nemlig aldri forsvinne, sier Ringkjøb.

Også byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen, Henning Warloe, mener det nå haster å få gjort noe med den rasutsatte strekningen.

– Dette er et veldig viktig samband for Bergen. Samtidig er det transportsystemet mellom Norges to største byregioner. Det vi har sett i dag viser hvor sårbart sambandet er. Derfor haster det å få gjort noe med dette.

– Jeg må si vi har en samferdselsminister som virkelig er på banen. Kortsiktig må vi vurdere tiltak for rassikring, men på ikke så altfor lang sikt må staten gjøre valg av trasse og sikre rask fremdrift av prosjekt, sier Warloe.