NRK Meny
Normal

Skal jobbe for narkofri russetid

Det skal snarest mulig velges tre nye medlemmer i russestyret i Bergen. – Nå skal vi jobbe for å sikre en trygg og narkotikafri russetid, sier visepresidenten.

Praveen Lawrence

VISEPRESIDENT: Praveen Lawrence er visepresident i russestyret, og elev på Olsvikåsen videregående skole.

Foto: Åge Algerøy / NRK

Svein Heggheim

SKAL HJELPE RUSSEN: Opplæringsdirektør Svein Heggheim i fylkeskommunen lover å hjelpe det gjenværende styret med deres arbeid.

Foto: Hordaland fylkeskommune

Tidligere i dag ble det kjent at halve russestyret i Bergen trekker seg med umiddelbar virkning.

Bakgrunnen skal være at de tre som har trukket seg er involvert i den store narkotikasaken som politiet i Bergen etterforsker.

Måtte trekke seg

Bergensavisen skriver at det var et absolutt krav fra fylkeskommunen at de tre måtte trekke seg fra russens hovedstyre i Bergen.

– Vi ga i forrige uke, på en stillferdig måte, beskjed om at det var uaktuelt for fylkeskommunen å samarbeide med russestyret, med den sammensetningen det hadde, seier opplæringsdirektør Svein Heggheim i Hordaland fylkeskommune.

Etter et møte i dag er det klart at det snarest mulig skal velges tre nye medlemmer til russestyret. Det skal skje i form av et ekstraordinært valg.

Russetiden er nært forestående, og tiden er knapp for å få gjort alt som russestyret har ansvar for.

– Målet er å erstatte de tre som har trukket seg så snart som mulig. Så skal vi jobbe videre for å sikre en trygg og god rusfri russetid, sier visepresident Praveen Lawrence.

Sjokkert over avsløringer

Lawrence er til daglig elev ved Olsvikåsen videregående skole.

Han er sjokkert over avsløringene som bergenspolitiet har gjort. Visepresidenten reagerer også sterkt på at tre av dem som er involvert i saken satt i russestyret.

– Det er veldig alvorlig og beklagelig. Jeg er ganske rystet, sier han til NRK.

Han understreker at russestyret fortsetter sitt samarbeid med fylkeskommunen og politiet.

– Fra dag en har vi hatt nulltoleranse for narkotika, og det gjelder fortsatt, sier Lawrence.

Opplæringsdirektør Svein Heggheim sier til NRK at fylkeskommunen vil bidra til at de gjenværende medlemmene i russestyret får hjelp i arbeidet sitt.

Han sier fylkeskommunen ikke vil ha problemer å samarbeide med de øvrige medlemmene.

– Hvis russen får ryddet opp i egne rekker, så har ikke vi noe mål om å stikke kjepper i hjulene for russen sitt arbeid, sier Heggheim.

Klart signal

Opplæringsdirektøren sier han er opptatt av holdningsskapende aspektet ved politiets mange pågripelser i narkosaken.

Fylkeskommunen ønsker med sin beskjed til russestyret også å sende et signal.

– Vi sitter ikke og gjør en vurdering av straffskyld. Vi prøver å være tydelige på hvilke signaler vi sender til russen og andre ungdommer, så må de selv trekke konklusjonene. Vi har ikke dømt noen, men vi har sagt at tillit er en veldig viktig forutsetning for å kunne samarbeide, sier Heggheim.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.