Skal bli landets mest åpne klubb

Årsmøtet i Brann vedtok forslag fra supportere om å dyrke åpenhet etter modell fra tysk fotball. Styreleder Lars Moldestad sier han ikke har noen motforestillinger.

Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad

ALT SKAL FREM: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styreleder Lars Moldestad skal jobbe for at informasjon om klubbens indre liv er lett tilgjengelig.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Men vi må ikke komme dit at vi blir så åpne at det ødelegger konkurransefortrinn for oss. Styret må kunne ta beslutninger uten å rådføre seg med hele Bergen. Ellers er jeg helt for dette, sier Moldestad til Bergensavisen.

Et enstemmig årsmøte besluttet torsdag at en av Norges aller mest omdiskutere klubber nå skal bli best i klassen på åpenhett.

Vil gi styret arbeidsro

Forslaget ble lagt frem på vegne av supporterne av Per Arne Flatberg, selv profilert supporter og medlem av Branns kontrollkomité. Flatberg beroliger Moldestad med at styret skal få jobbe i fred på styrerommet.

– Personalsaker og all konkurransesensitiv informasjon skal holdes internt. Det vi snakker om her, er å åpne enda mer opp, slik at supporterne føler ordentlig eieerskap til klubben. Det vil også styrke Branns omdømme utad, sier Flatberg til avisen.

Krever faktiske publikumstall

Ifølge Bergens Tidende var det i forslaget listet opp mange eksempler på områder hvor supporterne vil ha mer åpenhet. Blant disse er offentliggjøring av faktiske tilskuertall, offentlige møte- og styrereferater og offentlige prestasjonsmål og evalueringer.