NRK Meny
Normal

Skadd jente lå ni timer på fjellet

Mens de steinsprang-skadde klassekameratene for lengst var på sykehus ble den siste jenta liggende værfast på det kalde høyfjellet. Først sent i kveld ble hun båret ned.

Luftambulansen og Sea King redningshelikopter står klar i Uskedalen, klar for å fly opp i fjellet etter skoleklasse som ble truffet av steinras.

DÅRLIG FLYVÆR: Her står et helikopter klart for å fly en av de skadde til sykehus. Transporten av den siste av de fire jentene ble utsatt i ni timer grunnet tåke.

Den siste av de fire jentene som ble skadd i steinsprang i Uskedalen i formiddag var klokken 21.00 i kveld på vei ned fra fjellet på båre.

Da var det gått nesten ni timer siden klassen, som de var på tur med, ble truffet av steinraset. Meldingen til nødetatene kom klokken 12.21 tirsdag.

Jenta måtte bæres i terrenget over en distanse på flere kilometer, delvis i mørket.

Måtte bæres i terrenget

– Dessverre var det for mye tåke til at helikopteret kunne hente henne. Åtte personer deltar i fraktoperasjonen, som snart er over. Jenta er nedkjølt og har skader i en fot, opplyser politibetjent Per Gunnar Thrane i Hordaland politidistrikt.

En skoleklasse fra Sauda var på fjelltur i Uskedalen i Kvinnherad i Hordaland (se kart) da de ble truffet av steinraset.

Fire jenter ble truffet og pådro seg bruddskader. Det er snakk om klemskader i hofte, fingre, bein- og skulder. Ingen av de fire blir regnet som alvorlig skadde.

Helikopter sto klart

– Hvordan går det med jenta nå?

– Hun kan ikke gå selv, og politi, Røde Kors, lærere og elever bidrar med bæringen. Dessverre dro redningsaksjonen ut i tid på grunn av tåken. Hun skal nå nesten være fremme ved Sea King-helikopteret, som står ved en hytte i Dyrrinda i Tveitedalen, sier Thrane til NRK.

Jenta, som var i et følge med elever født i 1997 til 1999, har hatt folk fra klassen med seg på fjellet i hele dag.

Laster kart, vennligst vent...