Skadd Brann-supporter får støtte i Danmark: – Utrolig fint å se

22-åringen ligger alvorlig skadet med amputert bein på sykehus i Oslo. Under en superligakamp i Danmark fikk han trøst fra tribunen.

Hilsen til skadd Brann-supporter

HILSEN FRA DANMARK: Da Aalborg tapte hjemmekampen mot Esbjerg mandag holdt en gruppe Aab-fans opp disse bannerne. På Twitter skriver en supporter at han denne kvelden hadde mye å være misfornøyd med, men at hans tanker og energi gikk til venner i Bergen og den skadde.

Foto: Privat

«Ikkje gi opp! Vi e´ bak deg!» stod det på godt synlige banner på Aalborg Portland Park under kampen mellom AaB og Esbjerg mandag.

Meldingen var skrevet på det som kan ligne på klingende bergensdialekt, og var direkte adressert til Brann-supporteren som falt ned på skinnegangen og ble påkjørt av T-banen. Ulykken skjedde på Nationaltheatret stasjon søndag kveld, da bortesupporterne var på vei til kampen Vålerenga-Brann.

22-åringen ble sendt til Ullevål sykehus der han måtte gjennom en omfattende og lang operasjon i den ene foten. Foten måtte ifølge brann.no amputeres like over ankelen. Mannen skal også opereres flere ganger denne uken.

– Det er klart dette har preget oss supportere i veldig stor grad. Det er mange som er berørt. Det skjedde på vei til kamp, og med en sentral person som veldig mange kjente. Da blir det tøft for mange å gå videre, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder av supporterklubben Bataljonen.

– Det er rørende

Bildet av bannerne fra tribunen i Danmark er blitt delt av supportergrupperingen Bergens Glade Gutter på Facebook.

Roger Lillebøe-Hansen

– VISER FOTBALLFAMILIEN: Leder av Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, synes det var en fin gest av Aalborg-fansen å hilse til den skadde fra tribunen.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Det er rørende og det viser hvor stort og vidt fotballfamilien griper ut. Denne danske grupperingen har et vennskapsforhold til Bergens Glade Gutter. Det er utrolig fint å se, synes Lillebøe-Hansen.

Mandag kveld møttes Brann-supportere på Brann Stadion til en uformell samling for å snakke sammen etter søndagens hendelse.

– Det kunne gått så mye verre. For å være helt ærlig skal vi bare være lykkelig for at en god medsupporter og venn er i live. Så får vi gjøre alt for at han skal kunne komme tilbake på tribunen og være like aktiv der som tidligere, sier supporter-lederen.

– Er ved godt mot

Gjennom brann.no takker den skadde 22-åringens familie for støtten de har fått. Både fra folk i Brann, i Bataljonen og i Bergens Glade Gutter.

Den skadde skal være våken og kan huske hva som skjedde før ulykken. Han har sine nærmeste rundt seg på Ullevål sykehus i Oslo, og skal være ved godt mot. Planen er at han skal overflyttes til sykehus i Bergen.

Politiet i Oslo etterforsker ulykken og er i gang med vitneavhør.

– Vi har avhørt en rekke mennesker som var på T-banestasjonen. Vi vil også snakke med T-banefører og personen som ble skadd, og se på flere videoer som ble tatt i forbindelse med ulykken, samt overvåkningsvideo fra T-banen, forteller Frode Andreassen, leder for avsnittet for spesialetterforskning.

Brann-supporter påkjørt av T-banen

ETTERFORSKER ULYKKEN: Politiet i Oslo har avhørt en rekke vitner til det som skjedde nede på Nationaltheatret stasjon søndag kveld.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix