Sjømannskirken i Paris holder åpent lørdag

– Dette er forferdelig for pariserne og for oss som bor her, sier sjømannsprest Ola Johannes Jordal. I kveld åpner han dørene i kirken.

FRANCE-ATTACKS-PARIS

– VI ER ALLE BERØRT: Det er lagt ned blomster utenfor baren Le Carillon der 14 mennesker ble drept fredag kveld. Sjømannsprest Ola Johannes Jordal var selv i sentrum av byen da terrorangrepet skjedde.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Alle som ønsker det, kan komme hit for stillhet, mulighet for å tenne lys og noen å snakke med, sier sjømannsprest Ola Johannes Jordal i Paris lørdag formiddag.

Sjømannskirken er i kontakt med den norske ambassaden i Paris og er en del av deres beredskapsteam. Ifølge Utenriksdepartementet er det så langt ingenting som tyder på at nordmenn er skadd eller drept i terrorangrepene fredag kveld.

– Franske myndigheter oppfordrer alle til å være varsomme med å ferdes utendørs. Vi er tilgjengelig på telefon for de som ønsker noen å snakke med, sier sjømannspresten.

LES OGSÅ: Politikilder: Minst 128 døde i Paris

UD ber alle nordmenn melde ifra om sin status til sine pårørende. De ber også folk holde seg innendørs.

Var selv i sentrum

– Vi er alle berørte av terrorangrepene. Vi oppfordrer alle nordmenn i området til å følge med på UDs nettsider og holde seg oppdatert på hva de franske myndighetene melder, sier Jordal.

Selve sjømannskirken ligger i Le Vesinet, 20 minutter med tog fra sentrum av Paris. Sjømannspresten fra Lindås i Hordaland, og hans kone Yvonne Cecilie driver kirken sammen. De var i sentrum da ryktene om angrepet begynte å spre seg.

– Forferdelig for pariserne og for oss

Sjømannskirken i Paris

UTENFOR BYEN: Det tar 20 minutter med tog fra sentrum av Paris, til Sjømannskirken i byen.

Foto: Sjømannskirken

– Vi var på et arrangement med Sjømannsrådet i kveld og fikk informasjon der om at det hadde vært skyting i Paris, og at det sannsynligvis var tryggest å bare komme seg hjem. Da tok vi rådet og begynte å bevege oss hjemover, sier han til BA.

Ekteparet kom seg hjem med metroen, og følte seg trygge i huset sitt utenfor sentrum.

– Vi føler at vi er trygge her, men vi er bekymret for nordmenn som befinner seg i byen og de opplevelsene de har hatt. Dette er forferdelig for pariserne og for oss som bor i Paris, sier han til avisen.

LES OGSÅ: – Paris er helt stille i dag

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.