NRK Meny
Normal

Sjekket ikke overgrepene mot hverandre

Da den antatte «Lommemannen» ble arrestert på Sotra utenfor Bergen i 1999, etterforsket politiet i Bergen flere lignende saker. Ingen av dem ble sjekket skikkelig mot hverandre.

Selvjustis for bloggere
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Et omfattende søk Kripos gjorde i Straffesakregisteret i 2006 for å finne et mønster som kunne lede dem til lommemannen, viste at det var en serie med overgrep i Bergen i 1999. Kripos mente at sju saker etterforsket av bergenspolitiet hang sammen og at lommemannen trolig sto bak alle.

Denne mulige sammenhengen så ikke bergenspolitiet for åtte år siden.

Seks dager mellom

Bare seks dager før 55-åringen ble arrestert og siktet for et overgrep mot en sjuåring i en svømmehall på Sotra i november 1999, ble tre barn lokket inn i et skogholt ved en svømmehall i Fana i Bergen. De skulle hjelpe en mann med å lete etter penger i lommen hans. Mens to barn holdt vakt, skal en ni år gammel gutt ha blitt utsatt for et grovt overgrep.

- Fikk gjort for lite

Etterforskere ved Fana lensmannskontor tenkte at mannen kunne stå bak begge overgrepene. Men mistanken ble aldri skikkelig sjekket, skriver Bergens Tidende.

Bergenseren, som nå er siktet i lommemann-saken, gikk fri. Håkon Nesse var en av etterforskerne i Fana i 1999. Han vil ikke kommentere saken, men lar seg sitere på følgende:

- Vi er nok mange som synes at vi fikk gjort for lite den gangen. Hadde vi hatt bedre tid og mer ressurser, så kunne vi kanskje stoppet dette. Det er en følelse jeg sitter med.

Siste video

Det kokte i klubbhuset til Fana idrettslag etter at klubben tok sitt andre OL-gull på få dagar.
Programleiar:
Programleiar: Marte Rommetveit