NRK Meny
Normal

Siv Jensen: - Morna Jens!

FrP-jubel på Finnegans. – Denne kvelden er startet på en ny æra for Fremskrittspartiet, sier Gjermund Hagesæter.

Gjermund Hagesæter

MISTER TO: Fremskrittspartiet ligger an til å miste to stortingsmandater i kommende periode. Likevel er toppkandidat Gjermund Hagesæter godt fornøyd. - Dette er en ny æra for FrP, sier han til NRK.

Fremskrittspartiet er for aller første gang på vei inn i regjeringforhandlinger.

I Hordaland har partiet 15 prosents oppslutning, etter at 62 prosent av stemmene er talt opp.

Mister representanter

Fremskrittspartiets nasjonale oppslutningen er på 16 prosent, flere prosentpoeng høyere enn det de siste ukenes meningsmålinger.

– Dette må vi være godt fornøyde med. Nå ligger den største spenningen i om vi får inn to eller tre representanter fra Hordaland, sier Gjermund Hagesæter, 1. kandidat for Hordaland Frp.

På Finnegans i Bergen er stemningen høy på partiets valgvake, selv om fylkeslaget ser ut til å miste to representanter på Stortinget i forhold til valget i 2009.

For øyeblikket er Hagesæter og Helge Andre Njåstad er inne på Stortinget, mens Laila Reiertsen foreløpig ikke ser ut til å komme inn.

– Alt tyder på et storting med solid borgerlig flertall, og at Frp er på vei inn i regjeringsforhandlinger for første gang i historien. Denne dagen markerer en ny ære for Fremskrittspartiet, erklærer Hagesæter overfor NRK.

Siv Jensen i ekstase

På Frps valgvake i Oslo var partileder Siv Jensen i fyr og flamme, da hun talte til sine meningsfeller rundt halv elleve i kveld. Hun var tydelig på at Frp ikke vil fire på kravene i de kommende forhandlingene med de tre andre borgelige partiene.

– Jeg skal dele en hemmelighet med dere. Vi har de beste forhandlerne, sa Jensen, som fulgte opp med to ord hun åpenbart har lengtet etter å utbasunere:

– Morna, Jens!

Jens Stoltenberg har klokken 23 erkjent at hans regjeringstid går mot slutten, og erkjenner langt på vei valgnederlaget.

– Jeg vil, dersom valgresultatet tilsier det, søke avskjed som statsminister etter å ha lagt frem statsbudsjettet i oktober, sa Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets valgvake i Oslo.

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.