NRK Meny
Normal

Siktet for seksuelt overgrep mot ettåring

Politiet har pågrepet og siktet et ektepar fra Nordhordland for seksuelt overgrep mot deres ett år gamle datter. Det var ansatte i jentens barnehage som varslet om overgrepet.

Fengslingsmøte i Bergen tingrett politibil utanfor tingretten

FENGSLET I TRE UKER: Faren til barnet ble varetektsfengslet i tre uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han anket kjennelsen.

Foto: John Nøstdal / NRK

Den 40 år gamle mannen ble i dag fremstilt for varetektsfengsling. Hans forsvarer, advokat Jan Bakke, sier til bt.no at siktede ikke erkjenner straffskyld.

Ba.no skriver at mannens kone er løslatt etter avhør.

– Bakgrunnen for det er vurderinger vi har gjort etter opplysninger som er kommet frem under etterforskningen, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne til NRK.

Begge foreldrene ble pågrepet av uniformert politiet i barnehagen mandag, etter at ansatte i jentens barnehage varslet barnevernet, som igjen varslet politiet.

Fengslet i tre uker

– Dette er en svært alvorlig sak, sier Heltne.

Politiet ba om tre ukers varetekt for 40-åringen, og fikk medhold av retten. Mannen er fengslet med brev-, besøks- og medieforbud.

Ifølge BT anket 40-åringen kjennelsen.

Stiller seg uforstående til siktelsen

Mor til barnet er løslatt av politiet, etter å ha vært i korte avhør mandag og tirsdag denne uken. Til NRK forteller forsvarer Henrik Birkeland at moren er preget.

– Hun stiller seg totalt uforstående til siktelsen og beskyldningene. Hun har bedt om å få presentert grunnlaget for siktelsen men har ikke fått den, sier Birkeland.

Ifølge advokaten har moren vært nødt til å holde seg oppdatert gjennom han og det hun leser i media.

– Det er svært uheldig og i strid med loven. Hun vet heller hvor datteren hennes er. Vi vil be om at retten tar stilling til manglende dokumentinnsyn og hvordan saken er blitt håndtert ovenfor moren, avslutter Birkeland.