– Kunne aldri ha gjort noe sånt uten at det var for å beskytte seg selv

Vennene slår ring om den drapssiktede 30-åringen. – Han er en god gutt. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at det må ha vært i selvforsvar, sier en venninne.

Åstedet på Sotra

KONFRONTASJON UTE: Knivstikkingen på Brattholmen skal ha skjedd da den avdøde 31-åringen oppsøkte den siktede hjemme. Konfrontasjonen skal ha skjedd utendørs, mens det var flere folk inne i leiligheten.

Foto: Runa Victoria Engen/NRK

Småbarnsfaren fra Sotra er siktet for forsettlig drap på en 31 år gammel mann etter at det oppstod en konfrontasjon utenfor 30-åringens bolig på Brattholmen natt til søndag.

Mannen skal ha slitt i en tidligere fase av livet, og i 2002 ble han dømt for knivtrusler og besittelse av mindre mengder narkotika. Men venner og kjente av 30-åringen sier den drapssiktede mannen nå hadde fått orden på livet sitt.

De stiller seg uforstående til den alvorlige siktelsen.

Politiadvokat Ørjan Ogne

SIKTER FOR DRAP: Politiadvokat Ørjan Ogne bekreftet mandag at 30-åringen er siktet for forsettlig drap.

Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

LES OGSÅ: Sjalusi kan ha vært drapsårsak | – Vi torde ikkje gjere meir, skadane var så store

– Støtter ham og er glade i ham

– Vi støtter ham og er glade i ham. Slik jeg kjenner ham, kunne han aldri ha gjort noe sånt uten at det var for å beskytte seg selv. Det må ha vært i selvforsvar, sier en venninne i 20-årene til NRK.no.

Mannens forsvarer, advokat Helge Wesenberg, bekreftet tirsdag ettermiddag overfor NRK.no at den siktede hevder å ha handlet i nødverge .

– Han ville aldri skadet noen med kaldt blod. Dette er bare tragisk, ikke minst også for de som har mistet en av sine kjære, sier venninnen.

Jaget ambulansepersonell med kniv

30-åringen ble i 2002 dømt til 90 dagers samfunnstjeneste for å ha truet ambulansepersonale og politi på livet. Ifølge dommen skal han ha tatt tak i en kvinnelig ambulansearbeider og løftet kniven mot henne. Kvinnen ba for sitt liv og unngikk å bli stukket, men ifølge dommen skallet han kvinnen i tinningen.

Politi ved åstedet på Sotra

AVHØRT I DAG: 30-åringen ble avhørt av politiet tirsdag formiddag.

Foto: Espen Hatlestad/NRK

Like etterpå skal han ha jaget både en mannlig ambulansearbeider og en lensmannsbetjent med kniv.

I dommen står det også at han klatret opp på panseret på ambulansen da den kjørte og hugget kniven i frontruten mot de to inne i bilen.

Sotra-mannen ble samtidig dømt for å ha vært i besittelse av en mindre mengde hasj.

LES OGSÅ: Nabo: – Veldig ekkelt, jeg er helt skjelven

– God venn og samtalepartner

Venner og kjente beskriver hendelsen i 2002 som en enkeltstående episode i en vanskelig tid. I de senere år skal mannen hatt orden på livet sitt og også hatt en god jobb.

Mange roser ham for å være en svært god venn og samtalepartner.

– Jeg kjenner ham som en veldig oppegående og grei gutt, sier en bekjent.

30-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett onsdag formiddag. Da vil politiet be om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud eller -kontroll.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.