Sigrid klar for VM: – På en god dag kan det gå skikkelig langt

For første gang på 18 år har Norge en kvinnelig spydkaster med i VM. Men Sigrid Borge vil ikke feire VM-plassen før etter mesterskapet.

Sigrid Borge tatt ut til VM

VM-KLAR: Sigrid Borge (22) er tatt ut til VM i friidrett London i august. – Det er helt sykt, sier spydkasteren.

Foto: Ingvild Fjelltveit / NRK

21-åringen fra Osterøy er en av 12 norske utøvere som er tatt ut til VM i friidrett i London i august. Hun fikk beskjeden om at hun var tatt ut da NRK sendte sms mandag formiddag.

– Jeg var på trening da jeg så meldingen om at jeg var tatt ut. Det er veldig stort, selv om det ikke var overraskende siden jeg har klart kravet, sier Borge.

Ikke siden Trine Hattestad i 1999 har Norge hatt med en kvinnelig deltaker i VM i spyd. Men det blir en beskjeden feiring på ostringen.

– Jeg skal kaste kule i et lokalt seriestevne i kveld. Det går litt i ett nå, feiringen får vi ta etter VM, smiler Borge.

Håper på personlig rekord

Borge har en personlig rekord på 61,72 meter. I VM tror hun spydet kan gå enda lenger.

– Har jeg en god dag der jeg treffer med teknikken, er jeg kapabel til å kaste opp mot 65 meter. Jeg håper jeg får til et av mine beste kast slik at jeg kommer til finalen, sier hun.

Norgesmesterskapet i friidrett 2016.

NY PERS: Borge håper å kaste godt over 60 meter under VM. Her fra NM i friidrett i 2016.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Utøvertroppen som reiser til VM kan bli den største på lang tid. Hordalands-håpene Isabelle Pedersen, Martin Roe og Håvard Haukenes er også tatt ut.

– Det er en veldig kjekk gjeng å reise med, og gøy at vi er så mange fra Hordaland, sier Borge.

– Var ikke veldig god

Selv om ostringen nå er i verdenstoppen i spydkast, er hun ifølge seg selv ikke et åpenbart spydtalent.

– Jeg var ikke kjempegod da jeg bestemte meg for å satse på spyd, men jeg merket at jeg hadde fremgang. Og jeg hadde lyst å bli god i noe, og da måtte det bli i spyd, sier Borge.

Ved siden av friidrettskarrieren er hun lærerstudent på fulltid.

– Foreløpig går det fint. Det er viktig å ha noe annet å drive med ved siden av sporten tror jeg. Hvis ikke kan det bli litt kjedelig å bare skulle trene med seg selv.

Prøver å spare på kruttet

Frem mot mesterskapet skal Borge perfeksjonere formen.

– Jeg har jobbet systematisk mot dette siden oktober i fjor. Nå gjelder det å finpusse teknikken og å få litt eksplosivitet i kroppen. Jeg trener blant annet sprint, styrke og med vekter. Vi prøver å finne en balanse, jeg skal helst nå toppformen til mesterskapet.

– Hvordan ser du på sjansene dine i VM?

– Det er vanskelig å si, jeg konkurrer jo mot verdens beste spydkastere. Men jeg tror jeg kan nå en finale, sier Borge.