Serieleder Brann fortsetter cupsuksessen: – De kan absolutt ta «the double»

Brann gikk onsdag kveld videre i cupen, mens FK Fyllingsdalen og Nest-Sotra ble slått ut. – Brann viser ingen svakhetstegn, sier tidligere Brann-spiller og NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Eliteserien fotball 2018: Brann - Stabæk (3-0)

JAKTER DOBBEL SUKSESS: – Stallen viser ingen svakhetstegn, og jeg tror den er bred nok til at Brann kan vinne både serien og cupen, sier Carl-Erik Torp.

Deyver Vega scoret for Brann på bortebane etter 49 minutt. Det ble kampens eneste mål, og FK Fyllingsdalen er dermed ute av cupen i fotball-NM for menn.

Også Nest Sotra tapte på hjemmebane. Kampen mot Haugesund endte 1-2, slik at heller ikke Nest Sotra er videre i cupen. Sondre Liseth ga Nest Sotra ledelsen etter 19 minutt. Frederik Gytkjær utlignet etter 55 minutt og satte inn seiersmålet to minutter på overtid.

Brann ledet før dagens kamper eliteserien med suveren margin, og har også feid motstanderne av banen i de to første cuprundene.

Men nå blir cupmotstanden stadig tøffere. Etter 6-1 mot Sandviken og 4-0 mot Sotra, stod onsdag kveld Fyllingsdalen på motsatt banehalvdel på Varden Amfi.

Fyllingsdalen har allerede slått Sogndal ut av cupen, og kjemper helt i toppen av sin tredjedivisjonsavdeling. En skal heller ikke lenger tilbake enn til 2010 for å finne sist gang de sjokkerte Brann i cupen.

– Jeg tror ikke det tapet vil ha noen innvirkning på dagens kamp, sa Carl-Erik Torp, tidligere Brann-spiller og nyansatt NRK-ekspert før kampstart.

Carl-Erik Torp

NY NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Ny cupsuksess for Stephensen?

I 2010 avgjorde Kristoffer Nesse Stephensen cupkampen for Fyllingsdalen, og Brann røk ut i andre runde med 0-1-tap.

Stephensen fikk i dag en ny sjanse til å sende et eliteserielag ut av cupen. Han spiller nå for førstedivisjonslaget Nest-Sotra, som tok imot Haugesund på Ågotnes.

Mens Nest har slått ut Fana og Åsane, slet Haugesund kraftig med å ta seg videre mot Lysekloster i forrige cuprunde.

– Brann har imponert mest

Da er Branns sjanser til videre avansement langt større, mener Carl-Erik Torp.

– Brann er det laget som har imponert meg mest i år. Jeg har lenge sagt at de trenger tid og stabilitet, og det ser vi nå at de har fått, sier den tidligere midtbanespilleren.

Torp mener det Brann har vist så langt i går, bør gi fansen håp om suksess både i serie og cup.

– Stallen viser ingen svakhetstegn, og jeg tror den er bred nok, etter det jeg har sett. Så de kan absolutt ta både seriegull og «the double», tror Torp.