NRK Meny
Normal

Ser på fergeløsninger for Brann-fansen

En av fergene på strekningen Sandvikvåg - Halhjem tas ut av drift søndag like før Brann-supporterne kommer tilbake fra skjebnekampen i Haugesund. – Vi ser nå på om det er mulig å få til noen løsninger, sier driftssjef Oscar Bergheim.

Gassferje Bergensfjord på Halhjem

KAN BLI BRANN-KØ: Fergene på strekningen Sandvikvåg - Halhjem ventes å bli smekkfulle søndag kveld. Her MF «Bergensfjord»

Foto: Mette Anthun / NRK

Det er ventet fullt hus og nærmere tusen tilreisende bergensere under Branns siste seriekamp i Haugesund søndag kveld. Oppgjøret mot FK Haugesund betegnes som en skjebnekamp.

Rikard Norling

NU KÖR VI: Rikard Norling og resten av Brann-laget har kniven på strupen foran siste serierunde.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Venter mye folk fra kl. 22

Med seier vil Brann klare kvalikplassen, mens både uavgjort og tap kan sende klubben ned i 1. divisjon, avhengig av hvordan det går mellom Sogndal og Stabæk på Fosshaugane.

Fjord1 venter svært mange reisende hjem fra kampen på fergeavgangene kl. 22.00 og 22.45 søndag kveld.

– Fergene våre har rimelig stor kapasitet, med plass til 600 passasjerer og 212 personbiler hver. Men den tredje fergen har sin siste avgang klokken 21.15. Derfra og ut er det bare to ferger, så jeg ser at vi kan få en utfordring der, sier driftssjef Oscar Bergheim i Fjord1 til NRK.

Frykter ikke bråk ved nedrykk

Selskapet diskuterer nå internt om det er mulig å få til en løsning som kan øke fergekapasiteten for å få alle Brann-supporterne hjem kjappest mulig søndag kveld.

– Det står ikke på vilje. Vi diskuterer mulige løsninger nå. Det vil bli klart i løpet av morgendagen om vi får det til, sier Bergheim.

– Vil dere sette i verk noen ekstra sikkerhetstiltak om bord på fergene dersom serierunden ender med at Brann rykker ned?

– Nei, dette er voksne folk og vi forventer at de oppfører seg deretter. Det er ikke første gang vi har Brann-supportere om bord, og vi har aldri hatt noen problemer med dem før, sier Bergheim.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås