Fiskeansvarlig på Meny Oasen, Arve Johannessen, er fra seg av begeistring. Håbrann er ikke daglig kost i butikken.
Håbrann er fredet i Norge, men det er lov å selge haien hvis den blir fanget opp som bifangst. Nettopp dette skjedde da en yrkesfisker på Mørekysten ufrivillig fikk denne ruggen i garnet denne uken.
– Den smaker som kalvekjøtt!
Uvanlig syn
– Jeg fikk den inn i går ettermiddag og har partert halve fisken i dag. Kundene som har fått smaksprøver synes den er veldig god, og jeg regner med at alle de 135,5 kiloene er solgt i løpet av dagen og morgendagen, sier Johannessen til NRK.
Håbrannen fikk han tak i via leverandøren Domstein Sjømat. Håbrannen kan bli maksimalt 200 kilo, så dette er et solid eksemplar.
Slik tilbereder han haien
– Jeg er litt lei meg, for jeg skulle helst sett at haien fortsatt svømte rundt i havet. Mange dyrevernere er opptatt av nettopp dette. Men når håbrannen først havnet i nettet og døde mener jeg det er bedre å bruke kjøttet til mat enn å kaste det, sier fiskebutikkmannen.
Han har i dag tilberedt smaksprøver på følgende måte:
- Kuttet fileter på 2–3 cm.
- Stekt dem fire minutter på hver side i godt smør.
- Servert med salat, olivenolje og rømmedressing.
I sommer har Johannessen fått inn mye lysing, piggvar, kveite, breiflabb og makrell i butikken. Det er ett år siden sist han hadde håbrann i fiskedisken sin.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ: