NRK Meny
Normal

Kvinne slept 75 meter langs veien og voldtatt

En 30 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til seks års fengsel for en voldtekt på Voss i desember 2014.

Voldtekt i Brynagjelet på Voss, presenning

BRUTALT: Det var på denne gangveien ved Brynagjelet på Voss at kvinnen ble voldtatt natt til 21. desember 2014. Politiet hengte opp en presenning på åstedet under de krimtekniske undersøkelsene.

Foto: Arne Hofseth

Etter å ha blitt avvist av kvinnen, fulgte han etter henne før han slepte henne 75 meter bort til en gangvei før voldtekten fant sted, skriver Bergens Tidende. 30-åringen truet kvinnen på livet før han voldtok.

Mannen har forklart at han hørte stemmer i hodet som ga ham befaling om hva han skulle gjøre, ifølge dommen. Gulating lagmannsrett beskriver voldtekten som brutal, og skriver at det var en ren overfallsvoldtekt med fysisk voldsbruk av en viss varighet og intensitet.

Var ikke psykotisk

30-åringen har vært innlagt for psykiske problemer flere ganger siden han kom til Norge i 2008 som flyktning fra Eritrea, men retten slår fast at han ikke var psykotisk da han voldtok kvinnen.

Han har tidligere vært diagnostisert med paranoid schizofreni og har også fått diagnose som slår fast at han er alkoholiker.

Mannen har delvis erkjent straffskyld.

– Stygg sak

– Dette er svært stygg sak, også til voldtekt å være. Min klient er lettet over å bli hørt, selv om hun hadde sett for seg forvaring som en riktig reaksjon. Hun er fortsatt alvorlig preget over det som skjedde, sier Stian Mæland, kvinnens bistandsadvokat til Bergens Tidende.

Hun tilkjennes erstatning på over 400.000 kroner.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.